ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Κακούργημα πλέον η αμέλεια που προκαλεί πυρκαγιά

Κικίλιας: Κακούργημα πλέον η αμέλεια που προκαλεί πυρκαγιά
Eurokinissi

«Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε έναν από τους βασικότερους παράγοντες στην πρόκληση των δασικών πυρκαγιών, την ανθρώπινη αμέλεια», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτηση του στο «Χ» πρώην Twitter.

Για την αυστηροποίηση των ποινών στους εμπρηστές έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε έναν από τους βασικότερους παράγοντες στην πρόκληση των δασικών πυρκαγιών, την ανθρώπινη αμέλεια», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτηση του στο «Χ» πρώην Twitter.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια:

«Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε έναν από τους βασικότερους παράγοντες στην πρόκληση των δασικών πυρκαγιών, την ανθρώπινη αμέλεια. Από τούδε και στο εξής όσοι επιδεικτικά αγνοούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και οι πράξεις τους, έστω και από αμέλεια, οδηγούν στην πρόκληση πυρκαγιάς με αποτέλεσμα την ανθρώπινη ή οικολογική βλάβη, θα έρχονται αντιμέτωποι με τις ανάλογες νομικές συνέπειες.

Γι' αυτό στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, αναβαθμίζεται σε κακούργημα η από αμέλεια πρόκληση πυρκαγιάς δάσους, σε συνθήκες με ακραίο δείκτη επικινδυνότητας, όταν αυτή επιφέρει σωματικές βλάβες, θανάτους ή βαρύτατη οικολογική βλάβη».