ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ τρίβουν τα χέρια τους με τον Κασσελάκη;

Γιατί στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ τρίβουν τα χέρια τους με τον Κασσελάκη;

Αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς και κάνουν το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, να τρίβουν τα χέρια τους

Στην Πειραιώς, αλλά και στην Χαριλάου Τρικούπη, παρακολουθούν τον Στέφανο Κασσελάκη να λέει ότι θα μείνει στο κόμμα για να τα αλλάξει όλα, ακόμη και αν χάσει με 20 μονάδες διαφορές από τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές και είναι σίγουροι πλέον ότι το παιχνίδι είναι ήδη χαμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πηγαίνει προς την τρίτη θέση στην πολιτική σκακιέρα.

Την ίδια ώρα όπως λένε συγκεκριμένα τα γαλάζια στελέχη, τα όσα ισχυρίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αρχή, μέση και τέλος: «Από την μία λέει στο LSE ότι θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από την άλλη στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματός του παραδέχεται ότι θα είναι πίσω 20 μονάδες».

Και όλα αυτά διαδραματίζονται στον απόηχο των δηλώσεων του Κασσελάκη στο London School of Economics, όπου ανέφερε ότι αν λειτουργούσε σωστά το κόμμα, ο ίδιος δεν θα είχε εκλεγεί πρόεδρος!

Από την κυβέρνηση υπενθυμίζουν ότι ο ίδιος έβαλε και το "κερασάκι στην τούρτα", λέγοντας ότι δεν θέλει να γίνει... Ιφιγένεια!

Για το παράδοξο πολιτικό σκηνικό ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας διαφωνεί με κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, αλλά ταυτόχρονα παρέχει την πολιτική κυριαρχία στη ΝΔ, στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι το σχέδιο Μητσοτάκη να περάσει τα «δύσκολα» στο πρώτο χρονικό διάστημα της τετραετίας, δικαιώνεται. Επιμένουν μάλιστα ότι η όποια αποσυσπείρωση είναι αναστρέψιμη και εντός φυσιολογικών ορίων. Δεν αλλάζει όπως λένε το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2023, ενώ θεωρούν ότι δεν πλήττεται ούτε η κυριαρχία της κυβερνητικής παράταξης, ούτε η διακυβέρνηση.

Εκτιμούν ότι οι πολιτικές τους πρωτοβουλίες θα αποδώσουν στο δεύτερο μισό της κυβερνητικής τους θητείας και θα αποτελέσουν κεντρικά όπλα στον προεκλογικό αγώνα των επόμενων εθνικών εκλογών. Όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να «παίζει χωρίς αντίπαλο», οι επώδυνες νομοθετικές της πρωτοβουλίες θα μένουν χωρίς αντίκρισμα στο πεδίο των πολιτικών συσχετισμών.

Από την άλλη μεριά ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καν να κάνει επίθεση, απλά παίζοντας άμυνα. Θα βρεθεί στη 2η θέση χωρίς να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια, παρακολουθώντας μόνο τις πολιτικές ακροβασίες του Κασσελάκη και το μεγάλο εσωτερικό ρήγμα στην Κουμουνδούρου.