ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Ξεχάστε το 42%, το κοντέρ μηδενίζει ξανά - Οι κάλπες του Ιουνίου θα είναι άδειες»

Μητσοτάκης: «Ξεχάστε το 42%, το κοντέρ μηδενίζει ξανά - Οι κάλπες του Ιουνίου θα είναι άδειες»

Μη κρατικά πανεπιστήμια, ευρωεκλογές, ενίσχυση χαμηλών εισοδημάτων τα βασικά σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη νεολαία του ΝΔ

Τους νέους και τις νέες της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ που στήριξαν τη ΝΔ και τον ίδιο κατά τις εκλογικές αναμετρήσεις, ανοίγοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα ανεβαίνοντας στο βήμα, κατά την έναρξη των εργασιών της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο, όπως το νομοσχέδιο για τα μη ιδιωτικά πανεπιστήμια, τον κατώτατο μισθό και την ενίσχυση των εισοδημάτων, μεταξύ άλλων.

Όπως είπε την επόμενη Παρασκευή ψηφίζεται το σχέδιο νόμο για το «ελεύθερο πανεπιστήμιο. Οι Έλληνες πολίτες πρωτίστως η μεσαία τάξη απαλλάχθηκε από φόρους, δημόσιοι υπάλληλοι είδαν ξανά αυξήσεις, ο κατώτατος μισθός αναβαθμίστηκε. Επανέλαβε τον στόχο για 1.500 ευρώ μέσο μισθό.

Αναφέρθηκε στο ψηφιακό κράτος, και στη βοήθεια που προσφέρε στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Οι πολίτες έχουν πειστεί ότι έχει αυτή η παράταξη τη δυναότητα

Έναν κεντρικό στόχο η χώρα να συγκλίνει σε όλα με την ευρωπαϊκή πραγαμντικότητα, με τολμηρές μεταρρυθμίσεις σε ασφάλεια και ποιότητα ζωής.

Αυτή τη στιγμή η χρηματοδότηση των ΑΕΙ είναι διπλάσια, διπλασιάστηκαν πρότυπα και πειραματικά σχολεία, τα οποία όπως είπε χαρακτηριστικά, η Αριστερά πολέμησε με τόσο μένος. Ενισχύεται η ψηφιακή εκπαίδευση.

Αναβαθμίζεται το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης. Υπεραμύνθηκε των Κρατικών ΠΑ έρχεται

Παραρτήματα διεθνών πανεπιστημίων θα επιτρέπουν στα ελληνόπουλλα να μη φεύγουν εκτός συνόρων για σπουδές, σημείωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως πρόκειται για μία επιλογή που θα ανακουφίσει τις οικογένειες από τα έξοδα. Αποκάλυψε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων πανεπιστημιών, γνωρίζοντας - όπως είπε - τις αυστηρές προϋποθέσεις που έχουν τεθεί. «Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία μοντέλου κάποιων ορόφων σε πολυκατοικία» είπε χαρακτηριστικά.

Άφησε αιχμές κατά των προέδρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως Κασσελάκης και Ανδρουλάκης παλεύουν για την πρωτιά των ηττημένων.

«Αν έρθει το Πανεπιστήμιο που σπούδασε ο κ. Κασσελάκης θελήσει να έρθει στην Ελλάδα τις θα πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι δεν θέλει να έρθει;»

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε περιστατικά βίας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, σημείωσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ, «έσπασε» το άβατο των πανεπιστημίων, διαμηνύοντας πως τελείωσε η βία στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και όπου χρειάζεται η αστυνομία να παρεμβαίνει θα το κάνει σε συνεννόηση κι αν ενοχλέι κάποιους είναι δικό τους πρόβλημα είπε με νόημα.

Παράλληλα, σημείωσε πως εξετάζεται αύξηση του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος στις 2.500 ευρώ.

Επεσήμανε το διπλό νόημα των ευρωεκλογών λέγοντας πως από τη μία θα δείξει αν η Ελλάδα παραμείνει σταθερή πολιτικά σε ένας ασταθές διεθνές περιβάλλον, κι από την την άλλη πόσο δυνατή θα είναι η εθνική φωνή στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της επιστολικής ψήφου ενόψει των ευρωκλογών, καλώντας τους νέους να δώσουν το «παρών». Οι κάλπες αυτές δεν προσφέρονται για μηνύματα αδιαφορίας, είπε ο πρωθυπουργός και μάλιστα για να επισημάνει τη σημασία των επερχόμενων εκλογών είπε χαρακτηριστικά « Ξεχάστε το 42%. Το κοντέρ μηδενίζει ξανά, οι κάλπες τους Ιονίου θα είναι άδειες».

Ζήτησε τις προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔ ώστε να υποδείξει υποψήφιους οι οποίοι θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.