ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Μαξίμου αναζητά μεσολαβητή με την Εκκλησία - Η αναπλήρωση-κλειδί

Το Μαξίμου αναζητά μεσολαβητή με την Εκκλησία - Η αναπλήρωση-κλειδί

Στοίχημα αποτελεί για την κυβέρνηση η εύρευση του αντικαταστάτη του Σταύρου Παπασταύρου

Η παραίτηση του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου, δημιουργεί μεγάλο κενό στη λειτουργία του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς η αναπλήρωση των κρίσιμων αρμοδιοτήτων που κατείχε αποτελεί πραγματικό σταυρόλεξο για τον πρωθυπουργό. Ο Παπασταύρου, πέραν των άλλων, είχε αναλάβει να διευθετεί τις ειδικές αποστολές του πρωθυπουργού, αλλά και τον σημαντικό ρόλο της επικοινωνίας και μεσολάβησης με την Εκκλησία εξ ονόματος του πρωθυπουργού, μια ευαίσθητη θέση που τώρα χρήζει άμεσης αντικατάστασης.

Οι ανησυχίες επικεντρώνονται στο πώς θα γίνει η αντικατάστασή του, τουλάχιστον μέχρι τις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Είναι αναγκαίο να βρεθεί κάποιος άξιος διάδοχος, ο οποίος θα καλύψει το κενό που αφήνει πίσω του, ενισχύοντας την εσωτερική λειτουργία του Μαξίμου και διατηρώντας τον σύνδεσμο με την Εκκλησία.

Το ζήτημα αναπλήρωσής του είναι κρίσιμο μετά την πρόσφατη διατάραξη των σχέσεων της κυβέρνησης με την Εκκλησία, με αφορμή την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Η αναπλήρωση αυτού του ρόλου αποτελεί πρόκληση, καθώς απαιτεί εξαιρετικές δεξιότητες, καθώς ο κ. Παπασταύρου ήταν ένα πρόσωπο που τυγχάνει μεγάλης εκτιμήσεως από την Εκκλησία και ιδίως από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.