ΟΝΝΕΔ: «Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ως μία λύση στο δημογραφικό»

Ενεργοποίηση της πλατφόρμας parentalbenefits.dypa.gov.gr, μέσω της οποίας χορηγείται για πρώτη φορά επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες, ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες ή αγρότισσες.
ΟΝΝΕΔ: «Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ως μία λύση στο δημογραφικό»
1'

Την εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, πρότεινε η ΟΝΝΕΔ στην εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική, ως ένα μέτρο ενίσχυσης της οικογένειας και αναστροφής του χαμηλού δείκτη γεννητικότητας της χώρας. Είναι ένας τρόπος το κράτος να επιβραβεύει όσους γονείς αποκτούν τρίτο παιδί, παρέχοντας τους κίνητρα όπως μείωση του τεκμηρίου κατά 50% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος, αυξημένη μοριοδότηση σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις και τις μετεγγραφές φοιτητών, απαλλαγή από το φόρο πολυτελούς διαβίωσης στα 6θέσια Ι.Χ. και προστασία από απολύσεις.

Επιπλέον, ανάμεσα σε μια σειρά προτάσεων, πρότεινε την προσθήκη όλων των βρεφικών και παιδικών προϊόντων στον υπερχαμηλό φορολογικό συντελεστή (6%), διευκολύνσεις σε νέους γονείς με τη θέσπιση μέτρων όπως η 4ήμερη εργασία ή η «υποχρεωτική» τηλεργασία, τη δημιουργία πλατφόρμας ενημέρωσης και αίτησης στεγαστικών προγραμμάτων προς τους πολίτες. Με τις παραπάνω προτάσεις επιδιώκει να συμβάλλει στην προσπάθεια της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μειώσει τις συνέπειες του δημογραφικού και του στεγαστικού ζητήματος. Ακόμη ένα βήμα, προς αυτήν την κατεύθυνση, έγινε σήμερα, με την ενεργοποίηση της πλατφόρμας parentalbenefits.dypa.gov.gr, μέσω της οποίας χορηγείται για πρώτη φορά επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες, ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες ή αγρότισσες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή