ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Συναντήθηκε στη Νίσυρο με τον πατέρα που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα

Κασσελάκης: Συναντήθηκε στη Νίσυρο με τον πατέρα που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα

«Δεν είσαι μόνος, έχεις μαζί σου και την αξιωματική αντιπολίτευση», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στον πατέρα του 10χρονου

Συνάντηση στην Νίσυρο, σταθμό της περιοδείας του στο Αιγαίο έκανε σήμερα Τετάρτη (24/4) ο Στέφανος Κασσελάκης όπου συναντήθηκε με τον πατέρα του 10χρονου παιδιού που κατήγγειλε για ασέλγεια σε βάρος του παιδιού του τον αρχαιοφύλακα.

«Δεν είμαι μόνος, έχω όλο το νησί μαζί μου», ανέφερε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν, ο πατέρας του αγοριού. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την σειρά του απάντησε: «Δεν είσαι μόνος. Δεν έχεις μόνο την κοινωνία της Νισύρου. Έχεις μαζί σου και την αξιωματική αντιπολίτευση. Στεκόμαστε δίπλα σου, στη σύζυγό σου και στο παιδί σου».

Βίντεο από την συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον πατέρα στην Νίσυρο:

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Υπενθυμίζεται ότι ο αλλοδαπός γονέας μετέβη στην Κω προκειμένου να καταγγείλει τη σεξουαλική παρενόχληση του 10χρονου παιδιού του από κάτοικο της Νισύρου, και επειδή δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα, συνελήφθη και κινδύνευσε να απελαθεί, αν και εργάζεται εδώ και επτά χρόνια στην Ελλάδα. Επιστρέφοντας στη Νίσυρο συνελήφθη, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων του νησιού. Σύσσωμοι εκδώσαν ψήφισμα συμπαράστασης συγκεντρώνοντας πάνω από 170 υπογραφές ενώ συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωση του.» (Lifo 18/4/24)

Σήμερα στη Νίσυρο αναζήτησα και συνάντησα τον Σαϊμίρ. Έναν βιοπαλαιστή πατέρα που από τα άγρια χαράματα έως αργά το βράδυ εργάζεται για να συντηρήσει την οικογένειά του, τη σύζυγό του, τα δυο του παιδιά.

Ο Σαϊμίρ, ο γιος του, ύψωσαν ανάστημα και κατήγγειλαν ένα -όπως φαίνεται- κατ’ εξακολούθηση έγκλημα.

Οφείλουμε να σταθούμε στο πλάι τους. Η κοινωνία της Νισύρου το απέδειξε στην πράξη.

Οφείλει και η πολιτεία να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη στους καταγγέλοντες, αλλά και να τους προστατεύσει νομικά.

Στο πρώτο σκέλος, ήδη εθελοντές ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συνδράμουν. Το δεύτερο είναι απόφαση της κυβέρνησης.

Εμείς, ως αξιωματική αντιπολίτευση, στεκόμαστε πλάι στο δίκιο. Σθεναρά».

Σχετικές ειδήσεις