ΣΥΡΙΖΑ: Ψέματα και ασύστολη κινδυνολογία από τον πρωθυπουργό για την πρόταση μας για την ακρίβεια

Σφοδρή επίθεση της Κουμουνδούρου στην κυβέρνηση για την ακρίβεια. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ψέματα και ασύστολη κινδυνολογία από τον πρωθυπουργό για την πρόταση μας για την ακρίβεια
2'

"Ψέματα και ασύστολη κινδυνολογία", καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα όσα είπε σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: "Στη συνέντευξη του στον ΕΤ, ο κ. Μητσοτάκης φθάνει σε σημείο να υποστηρίξει πως εάν εφαρμοστεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την επιβολή έκτακτης εισφοράς 90% στα υπερκέρδη των τραπεζών, τότε οι τράπεζες θα κλείσουν! Προκειμένου μάλιστα να πείσει για τον ισχυρισμό του διαστρεβλώνει συνειδητά την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ομιλεί για φορολόγηση κατά 90% γενικώς των κερδών τους".

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι "δεν νοιάζεται για τους πολίτες παρά μόνο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ολίγων και εκλεκτών του παραπλανά συνειδητά την ελληνική κοινωνία καταστροφολογώντας".

Ακολούθως ξεκαθαρίζει: "Ποια είναι η αλήθεια; O ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πρόταση νόμου που κατέθεσε, αναφέρεται στην έκτακτη εισφορά των υπερκερδών και όχι γενικά των κερδών και πιο συγκεκριμένα:

Θέσπιση έκτακτης εισφοράς ύψους 90% για τα υπερκέρδη των τραπεζών το 2023 τα οποία προκύπτουν από τη διαφορά μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων των ελληνικών τραπεζών σε σχέση με τον μέσο όρο των τραπεζών της ΕΕ".

Κλείνοντας καλεί τον κ. Μητσοτάκη "που έχει αφήσει τους Έλληνες πολίτες αβοήθητους να αγκομαχούν μπροστά από τα ράφια των super markets λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας να είναι τουλάχιστον πιο σοβαρός όταν μιλάει για τη χρεοκοπία της Ελλάδας καθώς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι υπεύθυνο για αυτήν με το ρεκόρ ελλείματος 15,4% για το 2009".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή