Βουλή: Μητσοτάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ - Οι φιδέμπορες και οι λαδέμπορες…

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κατά του Κασσελάκη εξαπέλυσαν τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Παύλος Μαρινάκης – Τα «καρφιά» του πρωθυπουργού στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς
Βουλή: Μητσοτάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ - Οι φιδέμπορες και οι λαδέμπορες…
8'

Tο στρατόπεδο της ΝΔ ξεκίνησε χθες από τη Βουλή κατά μέτωπο επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κατά του Στέφανου Κασσελάκη αποδομώντας πλήρως τα οικονομικά επιχειρήματα και τις υποσχέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η πρώτη του υποχρέωση είναι να μείνει πίσω η εποχή της χρεοκοπίας.

«Το έχουμε ξαναδεί το έργο αυτό. Το είδαμε το 2015, τότε μια θυμωμένη και οργισμένη κοινωνία σας πίστεψε και σας ψήφισε και την διαψεύσατε. Είστε η παράταξη που ταυτίζεται με το ψέμα. Δεν μπορείτε να μάθετε τίποτα από τα σφάλματα σας. Αντιμετωπίζετε με αλαζονεία το 41% που μας έδωσε ο λαός αλλά μήπως να σκεφτείτε γιατί εσάς από το 36 σας πήγε στο 17; Δεν νομίζω ότι σας προσέχει και κανείς ιδιαίτερα όταν μπαίνετε στην λογική πλεονασμού», ανέφερε.

«Η πρώτη μου υποχρέωση απέναντι στην χώρα και την παράταξη μου είναι να αφήσω οριστικά πίσω μας την εποχή της χρεοκοπίας. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω εκεί που θέλετε να μας πάτε», τόνισε.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός κατέρριψε έναν προς έναν τους μύθους που καλλιεργεί η αντιπολίτευση με πρώτον ότι «η Ελλάδα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ακρίβεια: Δεν ισχύει και το αποδείξαμε με στοιχεία. Η ακρίβεια πυροδοτήθηκε από την αναταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας και την αύξηση ζήτησης. Έγινε πρόσφατα μια ανάλυση που δείχνει ότι ο πληθωρισμός τροφίμων έχει ιδιαιτερότητα. Χωρίς το πληθωρισμό του ελαιολάδου ο πληθωρισμός θα ήταν στο 2,8%. Επιμένω όμως προσπαθώ να εξηγήσω ένα περίπλοκο φαινόμενο χωρίς να ισχυρίζομαι ότι δεν επηρεάζει το μέσο νοικοκυριό». Στο σημείο εκείνο, μάλιστα, απευθυνόμενος προς την Θεοδώρα Τζάκρη είπε «ακούστε πρώτα και μετά αρχίστε τις ειρωνείες. Εσείς είστε πρωταθλήτρια έχετε ψηφίσει όλα τα μνημόνια».

«Αυτό επίσης που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι ότι η πολιτική μας για αύξηση των μισθών είναι γεγονός. Είναι ένα ανάχωμα. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, τον μέσο μισθό και τον μισθό των δημόσιων υπαλλήλων. Όλα αυτά μαζί με ρεκόρ επενδύσεων κι μαζί με 450.000 νέες θέσεις εργασίες που δημιούργησε αυτή η κυβέρνηση αυτά συγκροτούν ένα ανάχωμα. Μπορεί να ακούγονται μακρινά στον συνταξιούχο και την νέα οικογένεια που πιέζεται στο παρών. Όμως οφείλουμε να πούμε ότι η ακρίβεια είναι ένας κρίκος και όσο βελτιώνεται η παραγωγικότητα και η ανάπτυξη τόσο αυξάνονται οι μισθοί και τελικά δημιουργεί το πιο μόνιμο ανάχωμα απέναντι στο πρόβλημα της ακρίβειας», ανέφερε στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης.

«Ούτε για λαδέμπορας δεν κάνει»

Σφοδρά «πυρά» εξαπέλυσε και κατά του Στέφανου Κασσελάκη. «Δεν μπορείτε να τάζετε λαγούς με πετραχήλια χωρίς απάντηση. Κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό. Άκουσα και τον αρχηγό σας ότι φέρνει φρέσκο αέρα αλλά φοβάμαι ότι είναι αέρας κοπανιστός», πρόσθεσε.

Σε κάποια αποστροφή του λόγου του, ασχολήθηκε με το σποτ που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα το ελληνικό λάδι, για το οποίο υποστήριξε πως πωλείται πιο φθηνά στο εξωτερικό σε σχέση με τη χώρα μας, με τον πρωθυπουργό να λέει συγκεκριμένα απευθυνόμενος στα έδρανα του κόμματος:

«Πείτε στον αρχηγό σας την επόμενη φορά που θα κάνει σποτάκι να συγκρίνει παρεμφερή προϊόντα όχι κανονικό λάδι με βιολογικό και σε άλλη συσκευασία. Μπορεί μεν επιτυχημένος επιχειρηματίας να είναι αλλά για λαδέμπορας δεν κάνει!».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η επίθεση που εξαπέλυσε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Οι φιδέμπορες του ΣΥΡΙΖΑ»

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το έγγραφο που κατέθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή για το ζήτημα της φέτας», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης, προσθέτοντας πως «εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες και τυρέμπορες, αποδεικνύονται σταθερά πολιτικοί φιδέμπορες».

Ειδικότερα, «στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες, αποδεικνύονται και αποτυχημένοι τυρέμπορες και, αντί για σοβαρή αντιπολίτευση, παραμένουν σταθερά πολιτικοί φιδέμπορες» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την τιμή της φέτας με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Μάλιστα ο κ. Μαρινάκης έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικές φωτογραφίες των προϊόντων…

«Στο ζήτημα της φέτας, πριν βγάλουν ανακοίνωση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το έγγραφο που κατέθεσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Αν το έκαναν, θα αντιλαμβάνονταν ότι συνέκρινε τις τιμές μεταξύ ιδίων ποσοτήτων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες… Μάλιστα, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στις εικόνες που οι ίδιοι παρέθεσαν στη σημερινή ανακοίνωσή τους, εμφανίζονται κωδικοί με ακόμα χαμηλότερες τιμές κιλού (9,88 ευρώ το ένα κιλό) από την τιμή που αναφερόταν για την Ελλάδα στον πίνακα που κατέθεσε ο πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή (6,28 ευρώ το μισό κιλό)» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης.

Προσέθεσε ότι «στο δε ζήτημα του ελαιολάδου, ο κ. Κασσελάκης χθες συνέκρινε τιμή μη βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 500ml στο Βέλγιο (8,95) με τιμή βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 750ml στην Ελλάδα (15,17).

Ενώ στην Ελλάδα (βάσει του e- katanalotis) τα πιο φτηνά έξτρα παρθένα μη βιολογικά ελαιόλαδα 1lt (δηλαδή ίδιας ποιότητας και διπλάσιας ποσότητας από αυτό που συγκρίνει στο Βέλγιο) είναι λίγο πάνω από 10 ευρώ, δηλαδή φθηνότερα». Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε:

«Και σήμερα αντί να ζητήσει συγγνώμη, ανεβάζει βίντεο όπου αναφέρεται στη σύγκριση των τιμών βιολογικού ελαιολάδου (δλδ ενός premium προϊόντος) μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και δεν λέει σκοπίμως κουβέντα για τη χυδαία εξαπάτηση που επιχείρησε χθες, συγκρίνοντας τιμές άλλης ποσότητας και άλλης ποιότητας ελαιολάδου μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου.

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η χώρα μας. Εμείς προτιμούμε τις πράξεις, οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση των εισοδημάτων και στον περιορισμό των συνεπειών της.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες, αποδεικνύονται και αποτυχημένοι τυρέμπορες και, αντί για σοβαρή αντιπολίτευση, παραμένουν σταθερά πολιτικοί φιδέμπορες».

Τα ροζ παπούτσια στον Ανδρουλάκη

Από την επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ξέφυγε ούτε ο Ανδρουλάκης. Πρώτος αναφέρθηκε στο θέμα των παπουτσιών της ΝΔ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Περίμενα ο πρωθυπουργός να έρθει στη Βουλή με τα καινούργια του παπούτσια», σχολίασε αρχικώς κατά την δική του ομιλία σκωπτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Tik Tok για τα παπούτσια του σε… γαλάζια χρώματα.

Στη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός έδωσε τη δική του απάντηση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Αν έπρεπε να σχεδιάσω ένα παπούτσι για το ΠΑΣΟΚ όπως εκφράζεται στη Βουλή από εσάς, θα σχεδίαζα ένα παπούτσι με τον ήλιο, μόνο που ο ήλιος αντί για πράσινος θα ήταν ροζ».

Τα ψέματα Βελόπουλου

Τα αίματα «άναψαν» για τα καλά και κατά την εισαγωγική τοποθέτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να αποχωρήσει από την αίθουσα της ολομέλειας σχολιάζοντας: «Σε 2 λεπτά προλάβατε να πείτε απίστευτα ψέματα».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλου.

«Τον ξέρετε τον Παπαλεξόπουλο; Ο πρόεδρος του ΣΕΒ είναι και είπε πως στο μυαλό των ξένων η κατάσταση σε δικαιοσύνη και δημόσια διοίκηση είναι απελπιστική» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πυροδοτώντας τον εξής διάλογο:

Κ. Μητσοτάκης: Να το φέρετε να το δω αυτό το απόσπασμα. Θα το βρείτε να μου το δώστε;

Κ. Βελόπουλος: Θα σας το φέρω το δημοσίευμα. Να μου ζητήσετε όμως και εσείς συγγνώμη για τα χειρόγραφα.

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος είπε «πηγαίνουν οι πολίτες στην εφορία και τους εκβιάζει εφοριακός που ήταν δικό σας στέλεχος. Γιατί βραβεύσατε τον εφοριακό που εκβίαζε;» προκαλώντας την αντίδραση του πρωθυπουργού.

«Σε δυο λεπτά έχετε πει απίστευτα ψέματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και αποχώρησε από την ολομέλεια.

Οι καρδούλες της Ζωής

Κατά την πρωτολογία του, ο πρωθυπουργός δέχθηκε σωρεία διακοπών από την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιστρατεύει το χιούμορ και την κίνηση «σήμα-κατατεθέν» της, η καρδούλα. «Κυρία Κωνσταντοπούλου μην με αναγκάσετε να σας απαντήσω με καρδούλα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ και κατά την δευτερολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε παρατήρηση στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και την κατάχρηση του χρόνου στο βήμα της Βουλής (μίλησε 57 λεπτά αντί για 20).

Πάντως από το Μέγαρο Μαξίμου ισχυρίζονται ότι παρά την χθεσινή ένταση που υπήρξε στη Βουλή κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είχε κάποιες ουσιαστικές προτάσεις κατά της ακρίβειας και όλοι έμειναν και σε ακοστολόγητες – ανεφάρμοστες διαπιστώσεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή