ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ ξεστράτισε, λιποψύχισε, αλλοτριώθηκε

Άννα Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ ξεστράτισε, λιποψύχισε, αλλοτριώθηκε

Επιστολή της Άννας Διαμαντοπούλου με τίτλο «Γράμμα στους πολίτες της δημοκρατικής παράταξης», δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα».

Στο κείμενο που είναι γραμμένο σε πρώτο ενικό πρόσωπο η κ. Διαμαντοπούλου καλεί τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν τη δημοκρατική παράταξη.

Ξεκινώντας με σκληρή αυτοκριτική για το κόμμα αναφέρει: «Πολλά πράγματα έχουμε να καταλογίσουμε στο ΠΑΣΟΚ: ξεστράτισε, λιποψύχισε, άφησε τις αξίες του να ξεθωριάσουν, αλλοτριώθηκε, δεν τόλμησε συγκρούσεις και μεταρρυθμίσεις...».

Στην συνέχεια απευθύνεται στον ψηφοφόρο της παράταξης γράφοντας: «Απομακρύνθηκε από εσένα που ένωσες τη φωνή σου μαζί με χιλιάδες άλλους, διέθεσες χρόνο από τη ζωή σου, έδωσες τη μάχη ζωής στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο πανεπιστήμιο...Πιστεύω όμως ότι είναι ανιστόρητο να σταματάμε στη σκληρή και αναγκαία κριτική και να ξεχνάμε πολιτικές επιλογές και έργα που άλλαξαν τη ζωή μας».

Παράλληλα μέσα από μια αναδρομή στην ιστορία και στο έργο του ΠΑΣΟΚ από το 1981, φτάνει στο σήμερα και δικαιολογεί την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να «αναλάβει τη διάσωση της χώρας».

«Για να υπάρξει οικοδόμημα πρέπει να υπάρξει θεμέλιο. Η επιπόλαιη και συστηματική καταστροφή των θεμελίων της παράταξης κάνει δύσκολη την οικοδόμηση του αύριο. Εχουμε ευθύνη να υπογραμμίσουμε τη θετική συνεισφορά στον τόπο, ταυτόχρονα με την αντικειμενική και δίκαιη κριτική των λαθών. Ο σαρωτικός μηδενισμός δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανέναν. Οφείλουμε όλοι να εξηγήσουμε, να κάνουμε ουσιαστική και ψύχραιμη προσπάθεια ώστε να υπάρξει στο Κοινοβούλιο ισχυρή φωνή της ευθύνης, της ψυχραιμίας, της προσφοράς, όπως έγινε σαφής η εντολή για αλλαγή», καταλήγει.