ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή Σαμαρά για το εκλογικό επίδομα των υπαλλήλων της Βουλής

Οργή Σαμαρά για το εκλογικό επίδομα των υπαλλήλων της Βουλής

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, και αφού ενημερώθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς κάλεσε στο τηλέφωνο τον νέο Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και οργισμένος του επεσήμανε, ότι χρειάζεται να βρεθεί άμεσα τρόπος για να λυθεί το θέμα.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε, ότι σε περίοδο περικοπών, είναι πρόκληση για τους πολίτες να δοθεί οποιοδήποτε επίδομα στους υπαλλήλους του κοινοβουλίου. Την ίδια πρόθεση είχε εκφράσει νωρίτερα και ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος κάλεσε νωρίτερα στο τηλέφωνο τον προκάτοχό του κ. Β. Πολύδωρα για να βρεθεί λύση στο θέμα, με το οποίο δεν φαίνεται να έχει εκφράσει αντιρρήσεις ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Ο σάλος γύρω από το όλο θέμα, ξέσπασε, όταν έγινε γνωστό πως ενώ ήταν κλειστή η Βουλή, εγκρίθηκε εκλογικό επίδομα για τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου και για τις δύο εκλογές, ύψους 1.000 ευρώ για τον κάθε υπάλληλο. Όπως δήλωσε ο κ.Πολύδωρας, που υπέγραψε την σχετική απόφαση, οι υπάλληλοι της Βουλής, βάσει νόμου, δικαιούνται 2.000 ευρώ για κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ωστόσο, ο ίδιος αντί 4.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο, ενέκρινε μόνο 1.000 ευρώ ως "μπόνους" για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

Μαζεύει το επίδομα ο Μεϊμαράκης μετά τον …σάλο

Με κλειστή Βουλή ..οι υπάλληλοι έκαναν την τύχη τους!