ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Public Issue: Θετικά βλέπει την κυβέρνηση το 45%

Public Issue: Θετικά βλέπει την κυβέρνηση το 45%

Θετική είναι η αποδοχή της κυβέρνησης στην κοινή γνώμη, συμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue, για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Το 45% των ερωτηθέντων έχει σχηματίσει μια μάλλον θετική εντύπωση για την κυβερνηση, έναντι 43%, που απαντά μάλλον αρνητικά.

Ωστόσο, διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες για την ικανότητα της νέας τρικομματικής κυβέρνησης να λύσει τα προβλήματα της χώρας. Το 51% των Ελλήνων πιστεύει πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση έναντι ποσοστού 47% που έχει αντίθετη άποψη.

Πάντως, το 40% των πολιτών δήλωσε ότι δεν αισθάνεται καθόλου ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα, έναντι 4% που απάντησε ότι είναι «πολύ ικανοποιημένο», κι ενώ ένα 33% απάντησε «λίγο ικανοποιημένο».

Αρνητικές γνώμες 56% συγκεντρώνει η αντιπολίτευση, έναντι 31% θετικών.

Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης προηγείται σταθερά με 64%, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 50%, προσπερνώντας τον Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 47% θετικών απόψεων.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στη δημοφιλία των κομμάτων, όπου η ΔΗΜΑΡ προηγείται με 60% και ακολουθούν η ΝΔ με 49% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 46%.

Απαισιοδοξία των πολιτών

Η κοινή γνώμη δεν έχει ωστόσο απαλλαγεί από την απαισιοδοξία καθώς οι αρνητικές προβλέψεις για το μέλλον είναι περισσότερες, (51%) έναντι (47%) των αισιόδοξων.

Το 66% πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο από το 86% που είχε την ίδια πεποίθηση τον Μάιο

Δήλωση εμπιστοσύνης

Στην δήλωση εμπιστοσύνης για τη διακυβέρνηση της χώρας, τα κόμματα λαμβάνουν:

Νέα Δημοκρατία 28%

ΣΥΡΙΖΑ 17%

Δημοκρατική Αριστερά 17%

ΠΑΣΟΚ 15%

Ανεξάρτητοι Ελληνες 5%

Χρυσή Αυγή 3%

ΚΚΕ 3%

Ποσοστό 39% δεν περιβάλλει «κανένα» κόμμα με την εμπιστοσύνη του