ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση μετέτρεψε την επαναδιαπραγμάτευση σε κουρελόχαρτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση μετέτρεψε την επαναδιαπραγμάτευση σε κουρελόχαρτο

Πυρά κατά του Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την ομιλία του στην Κ.Ο. της ΝΔ άσκησε η Κουμουνδούρου.

«Ο κ. Σαμαράς διάλεξε την επέτειο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας για να διακηρύξει τις προθέσεις μιας δεξιάς και αυταρχικής κυβέρνησης, που θέτει τους πολίτες στο περιθώριο, ενώ απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επιτίθεται στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι μετέτρεψε την εντολή του ελληνικού λαού για επαναδιαπραγμάτευση σε κουρελόχαρτο που πέταξε στον κάλαθο των δανειστών. Έχει το θράσος να υπόσχεται ότι θα μειώσει την ανεργία στο 10%, ότι θα ανακόψει την ύφεση και - στη “Δευτέρα Παρουσία”- αφού πλήρως ισοπεδωθεί η χώρα, θα επαναδιαπραγματευτεί.

«Καμία λέξη για τους χιλιάδες συμπολίτες μας που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, για το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, πανεπιστημίων», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μάλιστα ότι «η επίδειξη ωμής καταστολής εις βάρος των εργαζομένων στη Χαλυβουργία μετατρέπεται σε κυβερνητικό ορόσημο».

«Δεν περιμένουμε από τον κ. Σαμαρά και από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνησή του να αντιληφθούν το μέγεθος της οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας που συντελείται εις βάρος του λαού μας από τα μνημόνια», επισημαίνει η Κουμουνδούρου και καλεί τον λαό «να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια του».