ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΔΗΜΑΡ για το ρατσιστικό σχόλιο της Β. Παπαχρήστου

Η ΔΗΜΑΡ για το ρατσιστικό σχόλιο της Β. Παπαχρήστου

Το κόμμα του Φ. Κουβέλη ζητά από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή «να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Ρατσιστικό χιούμορ και "αστειάκια" που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή το σχόλιο της ελληνίδας πρωταθλήτριας στο τριπλούν Βούλας Παπαχρήστου.

«Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια "αστεία" θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

O θόρυβος προκλήθηκε από το εξής σχόλιο το οποίο ανάρτησε η πρωταθλήτρια του τριπλούν στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!».

Με δηλώσεις της στο Contra.gr η ελληνίδα πρωταθλήτρια τόνισε: «Δεν είχα καμία πρόθεση να μειώσω κανέναν. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους και όλες τις φυλές. Δεν έχω καμία σχέση με την πολιτική. Εγώ ασχολούμαι μόνο με τους αγώνες. Το είδα κάπου αναρτημένο αυτό το σχόλιο και το ανέβασα κι εγώ».