ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ράιχενμπαχ – Δένδια

Συνάντηση Ράιχενμπαχ – Δένδια

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα, με τον Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα κ. Horst Reichenbach στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Reichenbach συνοδευόταν από τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Παναγιώτη Καρβούνη, την Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα κ. Ζωρζέττα Λάλη, καθώς και από τα μέλη της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. κ. Francesca Nastri, κ. Μαρία Βελέντζα και τον κ. Θωμά Ανδρέου. Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι ενέργειες και δράσεις του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στο σύντομο διάστημα των τελευταίων 60 ημερών, οι οποίες διενεργούνται με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της επιχείρησης «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», καθώς και ο σχεδιασμός για την πλήρη εφαρμογή και λειτουργία των Υπηρεσιών Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής. Ο κ. Reichenbach αξιολόγησε τις ενέργειες αυτές ως ιδιαίτερα θετικές και διαβεβαίωσε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ότι η Επίτροπος κ. Cecilia Μalmström, κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα, θα υποστηρίξει περαιτέρω την ελληνική πλευρά.