ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές Τζαβάρα κατά Προβόπουλου για διαρροή «μαϊμού» λίστας Λαγκάρντ

Βολές Τζαβάρα κατά Προβόπουλου για διαρροή «μαϊμού» λίστας Λαγκάρντ

Για βρώμικη προσπάθεια συγκάλυψης κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός

Την οργή του αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΙΘΠΑ αρμοδίου για θέματα Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, προκάλεσε η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή της λίστας καταθέσεων από τα πόθεν έσχες πολιτικών που βαφτίστηκε ως "Λίστα Λανγκάρντ", παρά το ότι τα ποσά αναφέροντο κυρίως λογαριασμοί σε Ελληνικές τράπεζες.

«Είναι δόλια και βρώμικη προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών κλεφτών, που εξακολουθούν να υπάρχουν», διευκρινίζοντας ότι «με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να αραιώσουν το διάλυμα της βρωμιάς που έχουν προκαλέσει όσοι χρησιμοποίησαν την πολιτική για να κάνουν περιουσίες. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι αμείλικτη και οι εισαγγελείς να παρέμβουν ώστε να διαχωρίσουν τους επίορκους από τους καθαρούς. Μόνο έτσι θα ενισχυθεί το δημοκρατικό πολίτευμα απέναντι σε όσους απροκάλυπτα το υπονομεύουν».

Από τα πυρά του Αν. Υπουργού δεν γλίτωσε όμως ούτε ο διοικητής της ΤτΕ, αφού η διάψευση βγήκε κατόπιν εορτής: «Οι ευθύνες του κ. Προβόπουλου είναι μεγάλες διότι ανεπίτρεπτα αφήνει να σέρνεται στην επικαιρότητα μία διαβρωτική για όλους συλλήβδην τους πολιτικούς, ύπουλη φημολογία. Προς τελικό όφελος των πραγματικών ενόχων για τη νομιμοποίηση μαύρου πολιτικού χρήματος. Ήλθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες.»

Να σημειωθεί ότι ως πηγή της "λίστας" αναφερόταν η Τράπεζα της Ελλάδος, που βέβαια γνωρίζει ποιοί Έλληνες έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, ενώ η συγκεκριμένη κατάσταση αναφέρεται στις δηλωμένες καταθέσεις μέσω του πόθεν έσχες. Η αργοπορία της διάψευσης σε αυτή την εξόφθαλμη πλαστογράφηση ενδυνάμωσε τις φήμες όπως αποδείχτηκε.