ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσούκαλης:Η ΔΗΜΑΡ δεν μπλοφάρει για τα εργασιακά – δεν θα τα ψηφίσει

Τσούκαλης:Η ΔΗΜΑΡ δεν μπλοφάρει για τα εργασιακά – δεν θα τα ψηφίσει

«Η ΔΗΜΑΡ δεν μπλοφάρει και επαναλαμβάνω την ξεκάθαρη δήλωση του Φώτη Κουβέλη, ότι δεν ψηφίζουμε τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τσούκαλης σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο κ. Τσούκαλης επικαλέστηκε ως βασικό επιχείρημα, το γεγονός ότι το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων είναι εσωτερικό θέμα της χώρας και τόνισε ότι παραμένει η ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης όρων του μνημονίου. «Άλλωστε, το κόμμα μας δεν έχει ψηφίσει ούτε το πρώτο, αλλά ούτε και το δεύτερο μνημόνιο. Κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι οι αλλαγές που έχουν ψηφιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στα εργασιακά δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές από εμάς», είπε.

Σχολιάζοντας τις απαιτήσεις της τρόικας για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι αυτές «οδηγούν στην ισοπέδωση της εργασίας, καταστρέφουν και τις τελευταίες ασφαλιστικές δικλείδες των εργαζομένων, δεν έχουν δημοσιονομικό όφελος και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αναδιαρθρώσεις. Με βάση τα παραπάνω, η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να ψηφίσει τις εργασιακές ρυθμίσεις που ζητά η τρόικα. Τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η νομοθετική ρύθμιση της αγοράς εργασίας είναι εσωτερική υπόθεση της χώρας. Αυτό οφείλουν να το σεβαστούν όλοι και πρωτίστως οι δανειστές μας. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να οδηγηθεί δεκαετίες πίσω», τόνισε.