ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως παραστρατιωτικό σώμα»

«Η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως παραστρατιωτικό σώμα»

Εξίσου σημαντική με την οικονομική ανάκαμψη της χώρας θεωρεί η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, ότι είναι η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος από «όσους επιθυμούν την κατάλυσή του».

«Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αποδείξει ότι υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία και ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη και αδύναμη απέναντι σε όσους επιθυμούν την κατάλυση του πολιτεύματος», τόνισε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ευρωβουλευτής.

«Στην Ελλάδα της κρίσης, η άκρα δεξιά αποκτά μέρα τη μέρα πιο εφιαλτικό πρόσωπο. Η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως παραστρατιωτικό σώμα. Με Τάγματα εφόδου που κακοποιούν πολίτες. Με βουλευτές που απειλούν συναδέλφους τους και χυδαιολογούν στο Κοινοβούλιο. Φοβάμαι ότι και σε αυτό το επίπεδο, η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή», υποστήριξε στην παρέμβασή της η επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος συνολικά είναι μεγάλες, γιατί αντιμετώπισε ένα νεοφασιστικό κόμμα όπου ο αρχηγός του χαιρετά με ναζιστικό χαιρετισμό ως ένα οποιοδήποτε κόμμα. Ειδικά όμως η κυβέρνηση έχει τη βασική ευθύνη: όταν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν τιμωρεί τους αστυνομικούς, που επιτρέπουν σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής να απελευθερώνει συλληφθέντα σε επεισόδια. Όταν ο Υπουργός Εσωτερικών απαντά σε κοινοβουλευτική ερώτηση του κόμματος αυτού για τον αριθμό των αλλοδαπών παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας , ενώ είναι σαφές ότι η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο εγγραφής σε αυτούς. Τότε η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο. Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αποδείξει ότι υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία και ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη και αδύναμη απέναντι σε όσους επιθυμούν την κατάλυση του πολιτεύματος. Και αυτό το στοίχημα είναι εξίσου σημαντικό με την οικονομική ανάκαμψη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει με κάθε τρόπο να αντιδράσει στην άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη», κατέληξε η κα Κοππά.