ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιατρίδη:Τα νησιά της άγονης γραμμής κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πλοίο

Ιατρίδη:Τα νησιά της άγονης γραμμής κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πλοίο

«Κανείς δεν μπορούσε να περιμένει, ότι η επανίδρυση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, θα οδηγούσε τόσο σύντομα σε ΝΑΥΑΓΙΟ», επισημαίνει στις δηλώσεις της η υπεύθυνη του τομέα ναυτιλίας για τους Ανεξάρτητους Έλληνες κα. Μίκα Ιατρίδη.

Στις δηλώσεις της η κα. Ιατρίδη αναφέρει επίσης: «Είναι εκπληκτικό, για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, να δημιουργείται τέτοιο σοβαρό πρόβλημα, στη σύνδεση της άγονης γραμμής της Δωδεκανήσου με τον Πειραιά, η οποία εξυπηρετείτο, από ένα από τα πιο αξιόπιστα και φιλικά προς τον επιβάτη πλοία της Ακτοπλοΐας. Το αποτέλεσμα του μειοδοτικού διαγωνισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για την εξυπηρέτηση της άγονης γραμμής Δωδεκανήσου, δημιουργεί πράγματι σοβαρά ερωτηματικά, για τη δυνατότητα του Υπουργείου να επιτελέσει σοβαρά το ρόλο του και να εξασφαλίσει την ομαλή σύνδεση των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου και όλου του Αιγαίου με τον Πειραιά. Επιπλέον, δημιουργούνται υπόνοιες, για το αν το Υπουργείο λειτουργεί υπέρ κάποιας εταιρείας και εις βάρος κάποιας άλλης.

Αυτό όμως, δεν αφορά στους νησιώτες, οι οποίοι θέλουν να μπορούν να ταξιδέψουν με αξιοπιστία, από και προς τα νησιά τους. Και με την τακτική του αυτή, το Υπουργείο τους στερεί αυτή τη δυνατότητα. Συνεπώς, αν ο κ. Υπουργός σκοπεύει - έστω και τώρα - να τιμήσει τον τίτλο του Υπουργείου του, πρέπει άμεσα να δώσει λύση για την τακτική σύνδεση των νησιών της άγονης γραμμής της Δωδεκανήσου με τον Πειραιά, από την 1/11/2012. Και - οπωσδήποτε - προκειμένου να εξαλείψει κάθε υπόνοια, θα πρέπει το πλοίο που θα δρομολογηθεί, να είναι καλύτερο από το πλοίο που αποδρομολογείται. Δεν περιμένουμε, βέβαια, όσοι κάθονται στις παχυλές και πολυτελείς καρέκλες του Υπουργείου, να ξέρουν ποιο πλοίο είναι το καλύτερο. Ας έχουν υπόψη τους όμως, ότι οι νησιώτες που ταξιδεύουν, ξέρουν. Και ξέρουν πολύ καλά».