ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Στήριξη των μέτρων και της κυβέρνησης

Βενιζέλος: Στήριξη των μέτρων και της κυβέρνησης

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος εισηγήθηκε στους βουλευτές του Κινήματος την ψήφιση των μέτρων, τονίζοντας πως πρέπει να κρατήσουμε τη χώρα όρθια και την κυβέρνηση ισχυρή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι το κόμμα του στηρίζει την κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Κατά την ομιλία του στη ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και με αφορμή τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την ψήφιση των μέτρων, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει άλλη ιστορική διαδρομή.

«Σεβόμαστε τη δοκιμασία που περνούν οι συνάδελφοί μας στη ΔΗΜΑΡ, αλλά εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις μας», ξεκαθάρισε και κάλεσε τη Δημοκρατική Αριστερά να επανεξετάσει τη στάση της. Εμείς προχωράμε συντεταγμένα, διεμήνυσε και στόχος, είπε, είναι να ολοκληρωθεί η στρατηγική που έχει ακολουθήσει το κόμμα.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, η ψήφιση των μέτρων θα είναι αποτέλεσμα ενός διπλού συμβιβασμού στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα προς τους εταίρους και τους εκπροσώπους των δανειστών.

Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, ο οποίες όπως υποστήριξε, δεν θα είναι εκποίηση περιουσίας, αλλά συγκροτημένη προσπάθεια επένδυσης και ανάπτυξης. Ο βασικός σκοπός των αποκρατικοποιήσεων είναι επενδυτικός και αναπτυξιακός, διαβεβαίωσε, επισημαίνοντας ειδικά για τα δημόσια δίκτυα, ότι θα τελούν πάντα υπό δημόσιο έλεγχο.