ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Μανιτάκη ζητά η Κωνσταντοπούλου για τη διαθεσιμότητα

Παραίτηση Μανιτάκη ζητά η Κωνσταντοπούλου για τη διαθεσιμότητα

Σφοδρή επίθεση κατά του Αντώνη Μανιτάκη για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής κατηγόρησε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι εξωραΐζει τις απολύσεις και λέει ψέματα, υποστηρίζοντας πως «δεν έχει φέρει στη Βουλή ούτε ένα νομοσχέδιο και υπογράφει μόνο Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

«Ως Υπουργός του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δεν έχετε φέρει στην Επιτροπή μας ούτε ένα νομοσχέδιο, για να συζητηθεί με την κοινοβουλευτική διαδικασία διαλόγου, που δεν είναι κακό, αλλά είναι στοιχείο της δημοκρατίας, όταν δεν έχει έρθει ούτε ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου σας στην Επιτροπή, είναι πραγματικά εξοργιστικό να έχετε εσείς συνυπογράψει, με την ιδιότητα και τη διαδρομή σας, 13 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον κ. Μανιτάκη και για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

«Υπογράψατε πράξη νομοθετικού περιεχομένου ακόμη και για να δοθεί ασφαλιστική ενημερότητα στο κοινωφελές ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν, στις 30/10/12. Δεν ξέρω εάν αυτό εντάσσεται σε αυτό που αποκαλείτε κρίση και έτσι αντιμετωπίζετε την κρίση, είναι όμως βαθύτατα προσβλητικό για την κοινοβουλευτική λειτουργία του πολιτεύματος».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό ότι σχεδιάζει να απολύσει τους εργαζομένους και όχι να τους θέσει σε διαθεσιμότητα.

«Σήμερα υπερασπίζεστε το καθεστώς απολύσεων, ως περίπου αυτονόητο και το επενδύετε και το περιτυλίγετε με διάφορα εξωραϊστικά επίθετα, τα οποία όμως αποκρύπτουν και συγκαλύπτουν αυτό που πραγματικά συμβαίνει: Ότι, δηλαδή προβαίνετε σε απολύσεις, το ότι βάζετε τη λέξη «αθρόες» και λέτε «δεν είναι αθρόες», νομίζω ότι δεν μπορεί να μετριάσει το απάνθρωπο του πράγματος, αυτό που εσείς είπατε ότι σας ξεπερνά ως νομικό, συνταγματολόγο και ως δημοκρατικό πολίτη, που δεν μπορούσε τον Απρίλιο του 2010 να φανταστεί ότι θα υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα το κάνει. Να που σήμερα είστε ο Υπουργός αυτής της Κυβέρνησης, που το διαπράττει».