ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαρήγα: Ο αγώνας δεν μπορεί να μετρηθεί στη Βουλή

Παπαρήγα: Ο αγώνας δεν μπορεί να μετρηθεί στη Βουλή

«Εδώ θα μετρηθεί κάθε κόμμα και τι προτείνει πάνω σε αυτό», είπε η Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στο φορολογικό νομοσχέδιο και υποστήριξε πως «ο αγώνας δεν μπορεί να περιοριστεί στη Βουλή».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι είναι πολλοί λίγοι αυτοί που έχουν υποβάλει αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ είπε: «Μα ο άλλος δεν έχει χρήματα να αγοράσει πετρέλαιο».

«Οι αγώνες των εργαζομένων πρέπει να έχουν ένα πακέτο αιτημάτων που βελτιώνει την θέση τους», σημείωσε η κ. Παπαρήγα υποστηρίζοντας πως απαιτείται ταυτόχρονα η ανάπτυξη ενός συνολικού μετώπου αντιπαράθεσης με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, το φορολογικό νομοσχέδιο είναι ευκαιρία να εκφράσει ο λαός τη συνολική καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και να βάλει τις βάσεις για αντεπίθεση.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ θα καταθέσει δύο τροπολογίες για το φορολογικό νομοσχέδιο και θα ζητεί την κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης και του Τέλους Επιτηδεύματος, καθώς και του τέλους ακινήτων και του ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο.