ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Συγχώνευση ΤΤ με Τράπεζα Αττικής και μικρότερες τράπεζες

ΔΗΜΑΡ: Συγχώνευση ΤΤ με Τράπεζα Αττικής και μικρότερες τράπεζες

Διαφωνεί η ΔΗΜ.ΑΡ. στη σχεδιαζόμενη διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και αντιπροτείνει να συγχωνευτεί με την Τράπεζα Αττικής ώστε να αποτελέσει τον πυρήνα ενός ευρύτερου τραπεζικού πόλου με δημόσιο χαρακτήρα.

Σχετική ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει ότι «η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Τ.Τ.) μπορεί και πρέπει να συγχωνευτεί (χωρίς να διασπαστεί) με την Attica Bank και να αποτελέσουν την αρχή της δημιουργίας του τέταρτου ισχυρότερου τραπεζικού σχήματος».

Η ΔΗΜ.ΑΡ. εκτιμά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι ένωση της Τράπεζας Αττικής με το Τ.Τ., την τράπεζα με την μεγαλύτερη καταθετική βάση, μπορεί να αποτελέσει το πρώτο στάδιο σε μια σειρά συγχωνεύσεων μικρότερων τραπεζών που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν αυτόνομα την πορεία τους. Κατά τη Δημοκρατική Αριστερά με τον τρόπο αυτόν ενισχύεται η προσπάθεια δημιουργίας τραπεζικών σχημάτων και η ανταγωνιστικότητα των βιώσιμων τραπεζικών σχημάτων, καθώς και η ρευστότητα προς την αγορά.

Ταυτόχρονα, η ΔΗΜ.ΑΡ., εκτιμά ότι με την πρότασή της δημιουργείται πολύ καλή αλληλοκάλυψη του δικτύου καταστημάτων μεταξύ των τραπεζών, συνεχίζεται απρόσκοπτα η διατήρηση της συνεργασίας με τα ΕΛΤΑ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, προστατεύονται οι μέτοχοι και περισσότερες θέσεις εργασίας, ενώ διαφυλάσσεται ο κοινωνικός χαρακτήρα του Τ.Τ. με τη μεγίστη διατήρηση των υπαρχόντων καταστημάτων του σε απομακρυσμένες και δύσκολης, από πλευράς πρόσβασης, περιοχές της χώρας.