ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εξαιρετικό το κλίμα στη συνάντηση Τσίπρα - Φούχτελ

ΣΥΡΙΖΑ: Εξαιρετικό το  κλίμα στη συνάντηση Τσίπρα - Φούχτελ

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση του προέδρου της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα με τον υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της Γερμανίδας Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, σήμερα στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Αλέξης Τσίπρας έθεσε υπόψη του Γερμανού αξιωματούχου εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται διακριτική μεταχείριση της επενδυτικής δραστηριότητας των αλλοδαπών ΟΤΑ έναντι των ελληνικών, καθώς επιτρέπεται να επιδοτηθούν ξένες εταιρείες στις οποίες συμμετέχει το δημόσιο, ενώ δεν επιτρέπεται στις αντίστοιχες ελληνικές.

Η ελληνική αντιπροσωπεία διατύπωσε την απορία εάν πρόκειται για ρύθμιση την οποία απαίτησε η τρόικα και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φούχτελ επιφυλάχθηκε να απαντήσει, καθώς δεν γνώριζε το θέμα. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Γερμανός υπουργός παρουσίασε την δράση του στην Ελλάδα και την προσπάθεια να φέρει σε επαφή ελληνικούς και γερμανικούς δήμους, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μεταφορά τεχνογνωσίας για την επίλυση θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο κ. Τσίπρας ωστόσο, ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε επιφύλαξη σχετικώς με το εάν η κατάσταση των δημοτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα - λόγω της μείωσης προσωπικού και των περικοπών - επιτρέπει την δημιουργία κοινοπρακτικών σχημάτων για επενδύσεις. Διευκρίνισε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντίθετος στη λογική των κοινοπραξιών, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι αμοιβαία επωφελείς.