ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα επικοινωνιακά «τερτίπια» του κ. Μουσουρούλη

Τα επικοινωνιακά «τερτίπια» του κ. Μουσουρούλη

Διαβεβαίωνε τους ναυτεργάτες ότι δεν θα προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση ενώ την είχε ήδη αποφασίσει

Σε επικοινωνιακά «τρικ» επιδίδονται οι υπουργοί της κυβέρνησης προκειμένου να γλιτώσουν από την κοινωνική κατακραυγή για την μνημονιακή και ανάλγητη πολιτική τους.

Μετά τον «έμπειρο» σε τέτοια παιχνίδια υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, σειρά παίρνουν και άλλοι υπουργοί, όπως ο κ. Κωστής Μουσουρούλης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας τις προηγούμενες ημέρες διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε επιστράτευση των ναυτεργατών.

Βγαίνοντας σε όλες τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων, ο κ. Μουσουρούλης τόνιζε ότι«όσο διαρκεί ο εποικοδομητικός διάλογος, θέμα επιστράτευσης δεν τίθεται».

Ήταν προφανές από την πρώτη στιγμή ότι ο κ. Μουσουρούλης είχε αποφασίσει την επιστράτευση των ναυτεργατών, αλλά με επικοινωνιακά «τρικς» προσπαθούσε να πείσει ότι προσπαθεί να ικανοποιήσει τα αιτήματά των ναυτεργατών.

«Οι προτάσεις που κάναμε χθες και προχθές στην ΠΝΟ ικανοποιούν τα αιτήματα με το παραπάνω», δήλωνε χθες στο ΣΚΑΙ ο κ. υπουργός, μόλις μερικές ώρες πριν ανακοινώσει πολιτική επιστράτευση. Την ίδια ώρα η ΠΝΟ έκανε λόγο για ψέματα από την πλευρά του υπουργού και αποφάσιζε κλιμάκωση του αγώνα.

Οι προθέσεις του όμως ήταν ξεκάθαρες. «Αν συνεχιστεί η απεργία η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της», διεμήνυε με αυστηρό ύφος.

Φαίνεται πως και ο κ. Μουσουρούλης το έχει μάθει καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι. Δασκαλεμένος και αυτός άριστα, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης.

Λέτε να συμβεί το ίδιο και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρη; Αλλά αυτός τι να επιτάξει, τα τρακτέρ; Το πολύ πολύ να θυμηθεί την τακτική Σημίτη και να πάει να σκάσει νύχτα τα λάστιχα από τα τρακτέρ των αγροτών!