ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απειλούν να φύγουν οι «πατριώτες» εφοπλιστές αν τους φορολογήσουν

Απειλούν να φύγουν οι «πατριώτες» εφοπλιστές αν τους φορολογήσουν

-Οι «μεγαλοκαρχαρίες» θησαυρίζουν με την ανοχή και την εύνοια της κυβέρνησης

-Ανέγγιχτοι από φορολογικής απόψεως την ώρα που ο ελληνικός λαός αγγίζει τα όρια της εξαθλίωσης

Συνεχίζεται ακόμα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης η σκανδαλώδης σχέση μεταξύ των εφοπλιστών και της κυβέρνησης.

Την ώρα που συνάνθρωποί μας αυτοκτονούν για οικονομικούς λόγους, που άλλοι αναζητούν τροφή στα σκουπίδια, και άλλοι – όπως οι νεαροί φοιτητές από τη Λάρισα – χάνουν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι, η κυβέρνηση συνεχίζει να παρέχει φορολογική ασυλία στους εφοπλιστές.

Οι «πατριώτες» της ναυτιλίας - όπως άλλωστε αυτοχαρακτηρίζονται - συνεχίζουν να μένουν στο απυρόβλητο, την ώρα που η κυβέρνηση χτυπά με βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Αλήθεια, πόσο πατριώτης είναι κάποιος που απειλεί να πάρει να καράβια του και να φύγει από την Ελλάδα, αν τολμήσει η κυβέρνηση να φορολογήσει τους εφοπλιστές;

Ο «ομφάλιος λώρος» μεταξύ κυβέρνησης και εφοπλιστών δεν φαίνεται να κόβεται, με αποτέλεσμα οι «μεγαλοκαρχαρίες» να θησαυρίζουν χωρίς να αποδίδουν φόρους στο κράτος.

Είναι πραγματικά τραγελαφικό σε αυτή την οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα, κάποιοι να αντιμετωπίζονται ως «ιερές αγελάδες» και να παραμένουν ανέγγιχτοι από φορολογικής απόψεως την ώρα που ο ελληνικός λαός αγγίζει τα όρια της εξαθλίωσης.

Με ένα νομικό πλαίσιο φοροαπαλλαγών και ευνοιοκρατίας οι εφοπλιστές παραμένουν στην Ελλάδα επειδή τους συμφέρει οικονομικά και όχι επειδή νοιάζονται για τους εργαζόμενους και την ελληνική οικονομία. Ας κόψουν επιτέλους την «καραμέλα» του πατριωτισμού γιατί είναι ξεκάθαρο πως υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Διαβάστε επίσης:

Οι εφοπλιστές ξεπληρώνουν τον «πατριωτισμό» τους με φοροαπαλλαγές

H κυβέρνηση κάνει «αβάντα» στους εφοπλιστές

Στο «φορολογικό» απυρόβλητο οι εφοπλιστές

Κώστας Μουσουρούλης: το αγαπημένο παιδί των εφοπλιστών