ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Έξοδος από τη κρίση με στήριξη των νέων επιχειρήσεων

Σαμαράς: Έξοδος από τη κρίση με στήριξη των νέων επιχειρήσεων

Συνάντηση με νέους επιχειρηματίες στο υπουργείο Ανάπτυξης είχε σήμερα ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων ως μία από τις βασικές οδούς εξόδου από την κρίση επισημαίνοντας πως η ανάπτυξη απαιτεί την κινητοποίηση όλου του οικονομικού και του κοινωνικού κεφαλαίου της χώρας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την υποχρέωση της κυβέρνησης να εμπνεύσει «ένα κοινωνικό συμβόλαιο» ανάμεσα στους νέους της χώρας που θέλουν να πετύχουν ως επιχειρηματίες και στην πολιτεία.

«Είναι υποχρέωση της πολιτείας και είναι υποχρέωση των υπουργών, να πετύχουν και το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα οδηγήσει στο σχηματισμό ενός φιλικού, του πιο δυνατού φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τους νέους επιχειρηματίες», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως νέοι άνθρωποι με καινούργιες ιδέες υπάρχουν, ξεκαθαρίζοντας εντούτοις πως το ζητούμενο είναι να μην υπάρχει απέναντί τους ένα «τοίχος» που λέγεται πολιτεία ή κράτος, αλλά να υπάρχει παραδοχή ότι η πρόοδος έρχεται από τα νέα τα παιδιά.

Τόνισε ακόμη ότι το κράτος πρέπει να παρέμβει και να υπάρχει χρηματοδότηση όπου χρειάζεται, ενώ επισήμανε την ανάγκη να χτυπηθεί η γραφειοκρατία και να υπάρξει μια καινούρια επιχειρηματική κουλτούρα.

«Η χώρα μας διαθέτει ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο ακόμα και σε περιόδους μεγάλης κρίσης, όπως είμαστε σήμερα, καταφέρνει και δημιουργεί και ξεχωρίζει» συμπλήρωσε, για να καταλήξει: «αυτό είναι το νέο αίμα, το οποίο περιμένουμε να κυλήσει στις φλέβες της ελληνικής οικονομίας, το καινούργιο οξυγόνο».