ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κουρεύει» τους κηπουρούς του ΓΑΠ ο Βενιζέλος

«Κουρεύει» τους κηπουρούς του ΓΑΠ ο Βενιζέλος

Το σχέδιο για το νέο ΠΑΣΟΚ παρουσιάστηκε χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο

Συνεδρίασε για πρώτη φορά χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με τη νέα του 17μελή σύνθεση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τα στελέχη για την κατάσταση στην Κύπρο και εν συνεχεία τέθηκαν επί τάπητος όλες οι άμεσες προτεραιότητες.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να αξιολογηθούν όλα τα στελέχη του κόμματος που κατέχουν κρατικές θέσεις, προκειμένου να αποφασιστεί αν είναι ικανοί και αν χρειάζεται να αντικατασταθούν. Με τον τρόπο αυτό, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει μία προσπάθεια να απομακρυνθούν στελέχη που επί Γιώργου Παπανδρέου μπήκαν σε μετακλητές θέσεις και πιθανότατα να αντικατασταθούν από νέους, περισσότερο φιλικά προσκείμενους στη νέα ηγεσία.

Νέα σελίδα πάντως προωθείται και σε ότι αφορά την περιφερειακή δομή του κόμματος προκειμένου να περιοριστούν τα χρέη, καθώς από εδώ και στο εξής όλες οι οργανώσεις θα καλούνται να αυτοοργανωθούν καλύπτοντας οι ίδιες το κόστος λειτουργίας τους.

Η τελευταία μάλιστα, αποτελεί και πρόταση του νέου Γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος όπως όλα δείχνουν ετοιμάζει και άλλες δομικές αλλαγές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.