ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπούλιας: Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στην Κύπρο

Παπούλιας: Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στην Κύπρο

Έκκληση για ενότητα αλλά και έμπρακτη στήριξη στην Κύπρο απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του για την Εθνική Γιορτή της 25ης Μαρτίου.


«Ενότητα πάνω σε ένα εθνικό σχέδιο που θα μας επιτρέψει να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις της κρίσης, να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία μπροστά», ζητάει απ όλον τον Ελληνισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει τη δοκιμασία που περνάει η Κύπρος.

«Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στην Κύπρο. Τις κρίσιμες αυτές στιγμές, δεν αρκούν μόνον τα λόγια αλλά η έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξή μας», τονίζει ο κ. Παπούλιας χαρακτηριστικά.

Επίσης σημειώνει ότι «ο Ελληνισμός δοκιμάζεται μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο σκληρό. Πολλά συμβαίνουν χωρίς να εξαρτώνται από τις δικές μας προσπάθειες, άλλα μπορούμε να τα οδηγήσουμε με τις δικές μας αποφάσεις και τις δικές μας δράσεις».

Όσο για αυτό καθ΄αυτό το νόημα της 25ης Μαρτίου, επισημαίνει ότι «η Επανάσταση του 1821 προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό, ενέπνευσε, συγκίνησε και εξακολουθεί να δημιουργεί σκέψεις για τη δύναμη της συλλογικότητας, της πίστης σε ιδανικά, του πάθους για ελευθερία και ανεξαρτησία».