ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Der Standard: «Γερμανοελληνική ναζιστική φιλία»

Der Standard: «Γερμανοελληνική ναζιστική φιλία»

Για συχνές επαφές μεταξύ γερμανών νεοναζί με τη Χρυσή Αυγή εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα κάνει λόγο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Der Standard.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, μπορεί η ίδρυση γραφείου της Χρυσής Αυγής στη Νυρεμβέργη να θεωρείται αμφίβολη, «είναι όμως αναμφίβολο ότι εκπρόσωποι των ελλήνων φασιστών και γερμανικών νεοναζιστικών οργανώσεων καλλιεργούν επαφές. Αν και η Χρυσή Αυγή διέψευσε επισήμως οποιαδήποτε επαφή, το βίαιο βαυαρικό νεοναζιστικό δίκτυο ‘Freies Netz Süd’ (FNS) έχει αναφερθεί συχνά στο παρελθόν σε συναντήσεις στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

Έτσι μία αντιπροσωπεία του FNS επισκέφθηκε το Φεβρουάριο το κοινοβούλιο στην Αθήνα και ακολούθως συμμετείχε σε διαδήλωση της Χρυσής Αυγής (…) Εκτός από τους εκπροσώπους του FNS, παρόντες φέρονται να ήταν και ακτιβιστές του ακροδεξιού NPD από το κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η επίσκεψη στην Ελλάδα δεν ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ του FNS και των ελλήνων φασιστών. Ήδη το Νοέμβριο του 2012 φέρονται να συναντήθηκαν μέλη του FNS, του NPD Ρηνανίας-Παλατινάτου και της Χρυσής Αυγής για μία ‘εκδρομή πολιτικής κουλτούρας’ στη Νυρεμβέργη».