ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τρίτη η ενημέρωση των κυβερνητικών εταίρων από τον Γ. Στουρνάρα

Την Τρίτη η ενημέρωση των κυβερνητικών εταίρων από τον Γ. Στουρνάρα

Την Τρίτη το βράδυ θα γίνει η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους κυβερνητικούς εταίρους προκειμένου να τους ενημερώσει για το πολυνομοσχέδιο με τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση των 8,8 δισ. ευρώ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει εκφράσει έντονες αντιδράσεις και ζητεί ήδη σύσκεψη αρχηγών. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν μπορεί να γίνει καθώς ο Φώτης Κουβέλης θα επιστρέψει από τις Βρυξέλλες την προσεχή Παρασκευή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και ο Φώτης Κουβέλης διαμαρτύρονται, διότι δεν γνωρίζουν επακριβώς το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, που περιέχει τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις.

Όπως είπε σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας, το νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή, ώστε όλα να είναι έτοιμα για το Eurogroup της 13ης Μαΐου.

Το πολυνομοσχέδιο εισάγεται την Πέμπτη στη Βουλή και θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τη ρύθμιση για τις απολύσεις στο Δημόσιο, διατάξεις για την αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, ρυθμίσεις για το λιανικό εμπόριο και το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, καθώς επίσης τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το νέο τρόπο καταβολής ΦΠΑ και τους συντελεστές για το φόρο ακινήτων του 2013.