ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ καταδικάζει τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά της Συρίας

Το ΚΚΕ καταδικάζει τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά της Συρίας

Τους πρόσφατους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε βάρος της Συρίας καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ, αναφέροντας ότι «συνιστούν νέα επικίνδυνη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που έχουν εξαπολύσει ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ, μαζί με την Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία ενάντια στο συριακό λαό».

Επισημαίνει, παράλληλα, ότι «η επέμβαση αυτή τροφοδοτεί πολύπλευρα τη δολοφονική δραστηριότητα των αποκαλούμενων αντικαθεστωτικών ομάδων και ενισχύει τον κίνδυνο άμεσης ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επιχείρησης κατά της Συρίας και του Ιράν».

Αναφορικά με την ελληνική κυβέρνηση, το ΚΚΕ καταδικάζει τη στάση της, καθώς «όχι μόνο υιοθετεί τα προσχήματα μιας ιμπεριαλιστικής επέμβασης, αλλά συμμετέχει ενεργά στους πολεμικούς σχεδιασμούς».

«Επιπλέον, αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνη είναι, για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής, η πολιτικο-στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ, που ακολουθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά κι η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που ποικιλοτρόπως στηρίζουν τις πολεμικές ενέργειες του Ισραήλ κατά της Συρίας, του Λιβάνου και του Ιράν» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

«Η κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τη διεκδίκηση πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς του ενεργειακού πλούτου ενέχουν κίνδυνο γενικευμένου πολέμου» καταλήγει το ΚΚΕ.