ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμφύλιος δίχως όρια στο ΠΑΣΟΚ

Εμφύλιος δίχως όρια στο ΠΑΣΟΚ

- Στη Δικαιοσύνη θα στείλει το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ο Ε. Βενιζέλος.

- Στα ''κάγκελα'' οι Παπανδρεϊκοί με καταγγελίες για σχέσεις Βενιζέλου-ΔΟΛ.

- Στο 4% κατρακυλάει το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου.

Εικόνα τελικής αναμέτρησης δίχως όρια, προσλαμβάνει ο εμφύλιος που ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ για την οικονομική διαχείριση, κατά την διάρκεια της Προεδρίας του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Οι σχέσεις πλέον του πρώην Πρωθυπουργού με το διάδοχό του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες και εχθρικές. Στην τελευταία τους συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο κ. Βενιζέλος προκάλεσε τον κ. Παπανδρέου να απευθυνθεί ο ίδιος στη Δικαιοσύνη, αν θεωρεί ότι θίγεται, και να ζητήσει νέο οικονομικό έλεγχο.

Ο κ. Παπανδρέου έχει αντιληφθεί ότι ο κ. Βενιζέλος θέλει να τον ''τελειώσει'' πολιτικά και ηθικά και μαζί με αυτόν και στελέχη που προέρχονται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος αλλά και στελέχη που είναι στενά συνδεδεμένα μαζί του.

Οι Βενιζελικοί θεωρούν ότι ο κ. Παπανδρέου και μία σειρά στελεχών, αποτελούν βαρίδι για το ΠΑΣΟΚ. Πιστεύουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών θέλουν να δουν ένα νέο Κεντροαριστερό κόμμα, χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος.

Από την άλλη πλευρά οι Παπανδρεϊκοί δεν είναι έτοιμοι να παραδώσουν τα όπλα και να πέσουν αμαχητί. Τις επόμενες μέρες ενδέχεται να δημιουργηθεί μία ευθεία κίνηση αμφισβήτησης του κ. Βενιζέλου, πετώντας έτσι το γάντι στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης, έδωσε μία πρόγευση του τρόπου με τον οποίο οι Παπανδρεϊκοί θα αντιμετωπίσουν τον κ.Βενιζέλο. Εκτός από τη μήνυση που θα υποβάλει στον κ. Κουκουλόπουλο (πρωτοφανές περιστατικό για στελέχη του ίδιου κόμματος) , σε κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του και αναπαράγεται από το πρωί, ταυτίζει τον κ. Βενιζέλο με το ΔΟΛ , κάνοντας δηλητηριώδεις υπαινιγμούς.

Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και τις εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Παπανδρέου για να υποβάλει αγωγή στο ΔΟΛ και τον κ. Παπαχρήστο παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος ανασκεύασε όσα είχε γράψει για το κόστος του ταξιδιού του πρώην Πρωθυπουργού στην Κόστα Ρίκα.

Όπως φαίνεται η ρήξη και η σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ θα έχει ακόμα και καταγγελίες για οργανωμένα συμφέροντα και διαπλοκή που θα στοχεύουν τον κ. Βενιζέλο, ενώ η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μιλάει ήδη για ποινικές ευθύνες που θα προκύψουν , μετά την αποστολή στη Δικαιοσύνη του πορίσματος του οικονομικού ελέγχου.

Όλα αυτά την ώρα που το πάλαι ποτέ ισχυρό Κίνημα που ίδρυσε ο Α. Παπανδρέου μετριέται πλέον γύρω στο 4 με 5% στις δημοσκοπήσεις και η πορεία του μοιάζει να είναι φθίνουσα και προδιαγεγραμμένη.