ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Νικολόπουλος: Ερώτηση για τον τραυματισμό του 12χρονου Ρώσου

Ν. Νικολόπουλος: Ερώτηση για τον τραυματισμό του 12χρονου Ρώσου

«O ελληνικός τουρισμός, η Τιμή και η Υπόληψη της Ελλάδας, έρμαιο από το κάθε «καρυδιάς – καρύδι» και τυχοδιώκτη που μαζεύεται κάθε θερινή σεζόν για να ξεκαλοκαιριάσει τσάμπα!»

Με την επίσημη ανεργία στο 27%, τα νεαρά σπουδαγμένα Ελληνόπουλα να ξενιτεύονται ομαδικά, οι «πειρατές» του καλοκαιριού -εκτός από τους παρανόμως εισελθόντες κηπουρούς (περσινή περίπτωση στην Πάρο)-, ανακαλύψαμε με το χειρότερο τρόπο, ότι κερδοσκοπούν ασυστόλως δίνοντας εργασία άκριτα και σε κάθε τυχάρπαστο τυχοδιώκτη να «ψυχαγωγεί» τα παιδιά ανύποπτων τουριστών που επιλέγουν τη χώρα μας ως τουριστικό προορισμό!

Για ένα πιάτο φαί στον μπουφέ, ένα κρεβάτι και 30 ευρώ μεροκάματο, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας προσλαμβάνουν κυριολεκτικά τον οποιονδήποτε από το δρόμο, τον βαφτίζουν «ανιματέρ» και τον βάζουν να προσέχει και να απασχολεί ανυπεράσπιστα παιδάκια!

Όλα αυτά σε μια χώρα της οποίας η Κυβέρνηση έχει θέσει τον ποιοτικό τουρισμό ως ναυαρχίδα της οικονομίας της και αναμένει ως «μάννα εξ ουρανού» τα 17 εκατομμύρια τουριστών για τη σεζόν 2013!

Παραθέτω λοιπόν δημοσίευμα με το αποτέλεσμα της χρόνιας και εγκληματικής αμέλειας των αρμοδίων με τον έλεγχο ξενοδοχείων δημόσιων φορέων. To δημοσίευμα:

"Οι δολοφονικές μαχαιριές που δέχθηκε από το δράστη έπληξαν το νωτιαίο μυελό του

Το παιδί που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης με μαχαίρι από έναν Ολλανδό υπάλληλο ξενοδοχείου στην Κρήτη θα μένει παράλυτο. Οι δολοφονικές μαχαιριές που δέχθηκε από το δράστη έπληξαν το νωτιαίο μυελό του 11χρονου με αποτέλεσμα να προκληθεί κινητική αναπηρία.

Ο μικρός νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, ενώ η απαρηγόρητη μητέρα του βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του.

Υπενθυμίζεται πως ο 20χρονος ανιματέρ ισχυρίστηκε πως δεν είχε κλέψει αυτός το λάπτοπ και το κινητό του 12χρονου από τη Ρωσία, αλλά κάποιος άλλος, απλώς εκείνος τα εντόπισε. Ο μικρός όμως νόμιζε πως ο ανιματέρ ήταν ο δράστης και του επιτέθηκε. Μάλιστα ο 20χρονος δεν δίστασε να πει ότι απειλήθηκε από τον μικρό, ο οποίος του φώναζε στα ρωσικά. Ετσι εκνευρίστηκε από την επιμονή του μικρού και τον παρέσυρε στον χώρο στάθμευσης απέναντι από το ξενοδοχείο, με το πρόσχημα να του επιστρέψει τα κλοπιμαία.

«Τον χτυπούσα και δεν έβλεπα πού. Ηταν σκοτεινά. Νόμιζα ότι τον σκότωσα. Είχα την εντύπωση ότι τον σκότωσα! Τον τράβηξα σε μία άκρη, και τον άφησα εκεί. Εφυγα. Πήγα και φύλαξα τα πράγματα για να μην τα βρει κανείς και στη συνέχεια γύρισα στο ξενοδοχείο, έπλυνα το μαχαίρι και το φύλαξα στην πυροσβεστική φωλιά του συνεδριακού κέντρου. Επέστρεψα κανονικά στη δουλειά μου χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα».

Σύμφωνα μάλιστα με αστυνομικές πηγές, όταν άρχισε η κινητοποίηση για την αναζήτηση του ανήλικου Ρώσου, συμμετείχε και ο ίδιος στις έρευνες εντοπισμού του.

Σε μια προσπάθειά του ωστόσο να ξεφύγει πηδώντας από τον φράχτη του ξενοδοχείου, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον κράτησαν ως ύποπτο. Στη συνέχεια όταν βρήκαν τα κλοπιμαία στο σακίδιό του, τον συνέλαβαν.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί την Πέμπτη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου."

Πιο θα είναι το αντίκτυπο της ιστορίας του άτυχου παιδιού από τη Ρωσία για το τουρισμό από τη χώρα αυτή αλλά και τις υπόλοιπες χώρες;

Οι ευθύνες είναι βαρύτατες όχι μόνο για τους ξενοδόχους που δίνουν απασχόληση χωρίς καμιά αξιολόγηση σε κάθε «πειναλέο», αλλά και για το Ελληνικό κράτος και το υπουργείο Τουρισμού και Εργασίας ιδιαιτέρως. Διότι είναι απαράδεκτο να δίδεται παιδαγωγική και εργασία φύλαξης σε άτομα τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί τόσο ψυχικά όσο και για το ποινικό τους ιστορικό.

Περαιτέρω άτομα που εργάζονται στο τομέα φύλαξης και διαπαιδαγώγησης οφείλουν να κατέχουν τις απαραίτητες από δημόσιους φορείς πιστοποιήσεις όπως αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών παιδαγωγικών σχολών είτε βρεφο-νηπιαγωγού, είτε δασκάλου ή καθηγητή. Δεν είναι τυχαίο πως οι άνθρωποι που σπουδάζουν στο αντικείμενο αυτό περνούν ειδικά μαθήματα και εξετάσεις επί σειρά ετών για να λάβουν το δικαίωμα να εργάζονται με παιδιά.

Εδώ λοιπόν στη χώρα αυτή κάποιοι δήθεν «επαγγελματίες» προσλαμβάνουν κατευθείαν από το δρόμο και τις πλατείες κάθε αποτυχημένο ηθοποιό, διασκεδαστή, ζογκλέρ, φυσικά χωρίς κανένα έλεγχο της ταυτότητας τους ή του παρελθόντος τους.

Επειδή οι Έλληνες κάνουν μια μεγαλειώδη προσπάθεια ανασύνταξης της Πατρίδας τους.

Επειδή η Πατρίδα μας στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την ευημερία της στην Τουριστική Οικονομία.

Επειδή ο Τομέας του Τουρισμού αλλά και της Εργασίας στη χώρα είναι κυριολεκτικώς «ξέφραγο αμπέλι».

Επειδή χιλιάδες νέοι Έλληνες επιστήμονες μεταναστεύουν ομαδικώς λόγω της κρίσης που προκάλεσαν οι πολιτικές των μνημονίων που επιβλήθηκαν στη χώρα.

Επειδή χιλιάδες Έλληνες πτυχιούχοι βρεφονηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές ομιλούν ξένες γλώσσες και είναι άνεργοι.

Επειδή η εργασία με παιδιά βάσει νόμου υποχρεωτικά πρέπει να γίνεται από ειδικά καταρτισμένους ανθρώπους.

Επειδή η Ελλάδα διασύρεται από τις ενέργειες ατόμων που θα έπρεπε να ελέγχονται αυστηρά από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Τουρισμού και Εργασίας.

Επειδή όταν «ο λύκος προσλαμβάνεται να φυλάει τα πρόβατα... προφανώς δεν φταίει μόνο ο λύκος για την φονική καταστροφή που ακολουθεί...»

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Ποιες υπηρεσίες του κράτους είναι αρμόδιες για τον έλεγχο ατόμων που εργάζονται με παιδιά στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας;

2. Ποιος θα διωχθεί για το γεγονός της τοποθέτησης του Ολλανδού «ανιματέρ» και εγκληματία να εργάζεται στην απασχόληση και φύλαξη μικρών παιδιών;

3. Ποιες άμεσες νομοθετικές ενέργειες θα κάνουν οι αρμόδιοι υπουργοί για να καταστεί υποχρεωτική η απασχόληση ατόμων μόνο κατεχόντων τίτλων σπουδών παιδαγωγικών σχολών ως παιδαγωγών, ανιματέρ και φυλάκων παιδιών σε ξενοδοχεία;

4. Θα προβεί το υπουργείο Τουρισμού στην κατάρτιση σχετικού μητρώου πιστοποιημένων ατόμων με την ιδιότητα: διασκεδαστής παιδιών, παιδαγωγού και φύλακα παίδων, από όπου υποχρεωτικά θα προσλαμβάνουν οι επιχειρήσεις και οι εισακτέοι θα πληρούν συγκεκριμένες ποιοτικές ιδιότητες όπως τίτλο σπουδών, ποινικό μητρώο και ιατρική και ψυχιατρική βεβαίωση;

5. Θα προβεί το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ σε ενδελεχείς ελέγχους ΑΜΕΣΑ στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι άλλοι «τυχάρπαστοι αλήτες του δρόμου» δεν δουλεύουν με παιδάκια σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας;

6. θα ζητήσετε απ΄ όλες τις κατά τόπους μονάδες του ΣΕΠΕ να ελέγξουν εάν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό έχουν όλα τα νόμιμα πιστοποιητικά που απαιτούνται για τις ειδικότητες που εργάζονται;

7. Από τους ελέγχους που έγιναν κατά την προηγούμενη τουριστική σεζόν, πόσοι εργαζόμενοι - Έλληνες και αλλοδαποί - δεν είχαν τα νόμιμα παραστατικά;

Να κατατεθεί σχετικός αναλυτικός πίνακας.

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Συντονιστής

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος