ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Άννα Διαμαντοπούλου «ράβει», ο Ευ. Βενιζέλος «κόβει»…

Η Άννα Διαμαντοπούλου «ράβει», ο Ευ. Βενιζέλος «κόβει»…

Αίσθηση προκαλεί η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην αιχμή που άφησε εναντίον του η πρώην υπουργός

Απάντηση σε όσα δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου στη ΝΕΤ περί ταπεινότητας έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Βεβαίως, λοιπόν, έχω ανάγκη και της ταπείνωσης και της εσωστρέφειας και να ξαναδώ όλα τα πράγματα από την αρχή, αλλά φυσικά και δικαιούμαι να μιλήσω για πράγματα για τα οποία πάλεψα» σχολίασε η κ. Άννα Διαμαντοπούλου στον δημοσιογράφο κ. Μανώλη Κοττάκη. Από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρήκε αφορμή να απαντήσει με μια έξυπνη ατάκα, αφού σ' αυτά είναι αναμφισβήτητα καλός.

«Όσοι επιζητούν την ταπείνωση, κάνουν αυτό που συνήθιζαν στο Βυζάντιο, βρίσκουν μια σπηλιά και κρύβονται μέσα» και δεν κάνουν νέο κόμμα, σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.
Κάποιος πάντως θυμήθηκε τι γράφει στην «Ασκητική» ο Νίκος Καζαντζάκης: «Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία. Στα πρόσκαιρα ζωντανά σώματα τα δυο τούτα ρέματα παλεύουν: α) ο ανήφορος, προς τη σύνθεση, προς τη ζωή, προς την αθανασία β) ο κατήφορος, προς την αποσύνθεση, προς την ύλη, προς το θάνατο»... Μια πολύ καλή πρόταση μάλιστα για το πολιτικό μανιφέστο της κ. Διαμαντοπούλου μπορεί να κρύβεται στο... «Γεροντικό».