ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τραγάκη-Ντάισελμπλουμ

Συνάντηση Τραγάκη-Ντάισελμπλουμ

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Eurogroup κ. Γέρουν Ντάισελμπλουμ, παρουσία του Πρέσβη της Ολλανδίας και του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο κ. Τραγάκης, ως επικεφαλής της Επιτροπής για την προετοιμασία του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία αναλαμβάνει η χώρα μας από την 1η Ιανουαρίου του 2014, επεσήμανε, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο του Eurogroup, πως οι ρυθμοί της χώρας μας προς αυτή την κατεύθυνση είναι ιδιαιτέρως γοργοί και εξέφρασε την πεποίθηση πως η Προεδρία της Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2014, θα στεφθεί με επιτυχία.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, υπενθυμίζοντας στον κ. Ντάισελμπλουμ τις θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός αλλά και το μεγάλο ποσοστό ανεργίας- κυρίως στους νέους- , που άφησε πίσω της η οικονομική κρίση, αναφέρθηκε στον ρόλο που σκοπεύει να διαδραματίσει η χώρα μας κατά την Προεδρία της στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Επωφελούμενοι την Προεδρία μας, θα κηρύξουμε μια Πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την καταπολέμηση της ανεργίας, μέσω της ανάπτυξης» τόνισε ο κ. Τραγάκης και ζήτησε την ενίσχυση αυτού του εγχειρήματος από τον Πρόεδρο του Eurogroup.

Ο κ. Τραγάκης υπογράμμισε πως η Ελλάδα παραμένει πάντα προσανατολισμένη στην Ευρωζώνη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως για πρώτη φορά μετά το 2012 τα δείγματα της ελληνικής οικονομίας έχουν θετικό πρόσημο, εκφράζοντας έτσι την πεποίθηση πως «εντός του 2014 θα έχουμε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, γεγονός που θα δώσει μια ώθηση στη χώρα να κινηθεί δυναμικά στο δρόμο της ανάπτυξης».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε το σεβασμό του στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας και δήλωσε την πλήρη στήριξη του στην Ελλάδα, η οποία, όπως τόνισε, «υλοποιεί με μεγάλη πρόοδο στην εφαρμογή του Προγράμματος και παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις της, επομένως και το Eurogroup θα τηρήσει τις δικές του δεσμεύσεις».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας ενώ, κρίνοντας από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως παρά τις δυσκολίες η οικονομία θα ανακάμψει και θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Αναφερόμενος δε στη βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν είναι άλλη από την αλληλεγγύη των χωρών- μελών, δήλωσε την προσωπική του στήριξη τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Προεδρία που θα αναλάβει στο Συμβούλιο της Ευρώπης, από την 1η Ιανουαρίου του προσεχούς έτους.