ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπίστης: Δημιουργία μεταρρυθμιστικής παράταξης από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Μπίστης: Δημιουργία μεταρρυθμιστικής παράταξης από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας και ενιαίας μεταρρυθμιστικής παράταξης, τονίζει σε άρθρο του ο Νίκος Μπίστης.

Στη συγκεκριμένη παράταξη θα συμμετέχουν φυσικά το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, όπως επίσης και οι σοσιαλδημοκράτες και οι λογικοί αριστεροί, μέχρι οι λογικοί φιλελεύθεροι και οι λογικοί οικολόγοι.

Για τη μεν ΔΗΜΑΡ, υποστηρίζει πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να συμβάλλει στη συσπείρωση του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου, αντί «να τσιμπολογάει απελεύθερους Πασόκους, που είναι ζήτημα αν φέρνουν τις ψήφους της οικογένειάς τους».

Για το δε ΠΑΣΟΚ παρατηρεί πως έχει περάσει το σημείο μηδέν, πέρα από το οποίο ό,τι και να λέει η ηγεσία του, δεν ακούγεται.

Επιπλέον ο κ. Μπίστης εκτιμά ότι η προωθητική δύναμη από την απόφαση συμμετοχής των δύο κομμάτων στην κυβέρνηση εξαντλήθηκε καθώς τα όποια κέρδη από την τρικομματική συνεργασία τα εισπράττει ο Σαμαράς.

Με την απουσία εναλλακτικής σοβαρής πρότασης από τον κεντροαριστερό μεταρρυθμιστικό χώρο, όσοι βλέπουν μόνο την ανάγκη άμεσης αποφυγής της χρεοκοπίας και την αποφυγή περιπετειών με τον στρατηγικά διχασμένο ΣΥΡΙΖΑ, στρέφονται προς τον Σαμαρά, προσθέτει και τονίζει πως αν και οι πενήντα και η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ αποδειχθούν κατώτεροι των περιστάσεων, οι ευρωεκλογές θα σημάνουν τον απόλυτο κατακερματισμό και την απαξίωση του ενδιάμεσου μεταρρυθμιστικού χώρου.