ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Μεθοδεύουν το κουκούλωμα των αποτελεσμάτων των ελέγχων!

ΠΑΣΟΚ: Μεθοδεύουν το κουκούλωμα των αποτελεσμάτων των ελέγχων!

Προς ομερτά, υπό τον πανικό των δημοσκοπήσεωνκαι το φόβο της διάλυσης!

«Ποτέ πριν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει βρεθεί σε τόσο τραγική κατάσταση», είναι η εκτίμηση που κάνει στο newsbomb.gr ιστορικό στέλεχος του Κινήματος το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει μεν αποστασιοποιηθεί απ' τα εσωκομματικά δρώμενα, ωστόσο κρατά πάντα επαφή με τα άλλα στελέχηκαι παρακολουθεί από κοντά τις εσωκομματικές –κι όχι μόνο...- εξελίξεις.

Τα όσα αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες μέρες γύρω απ' την κατάσταση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, τη δέσμευση των 100.000 ευρώ που είχαν απομείνει στα κομματικά ταμεία, τις απειλές νέων κατασχέσεων, την αναγκαστική αποχώρηση απ' το κτίριο της Ιπποκράτους, είναι -τελικά- η κορυφή του παγόβουνου.

Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν (άλλωστε αλληλοεπηρεάζονται) η δημοσκοπική κατάρρευση, το σαφέστατο έλλειμμα στρατηγικής του Βενιζέλου που τον έχει ωθήσει σε «ηρωική κόντρα» με το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και τις προτάσεις που πλέον είναι αρκετές για:

• Αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ και συγχώνευσή του σε ένα σχήμα μαζί με άλλες δυνάμεις και προσωπικότητες της κεντροαριστεράς!

Και μπορεί μεν το επιτελείο του Β. Βενιζέλου να διαψεύδει με οργή αυτή την πληροφορία, ωστόσο το newsbomb.gr είναι σε θέση να γνωρίζει, ότι αυτή η πρόταση όχι μόνο έχει πέσει στο τραπέζι, αλλά έχει βρει και αρκετούς υποστηρικτές, με τη λογική και το επιχείρημα ότι έτσι θα απαλλαχτούν από επαχθή βάρη του παρελθόντος, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά και θα προχωρήσουν σ ένα «νέο ξεκίνημα», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται απ' τους θιασώτες της πρότασης!

Μέσα στον πανικό που διακατέχει την ηγετική ομάδα και την απουσία στρατηγικής, τις τελευταίες μέρες ο Βενιζέλος έχει δεχτεί και μια άλλη εισήγηση:

• Να μην δοθούν τελικά στη δημοσιότητα τα πορίσματα των ελέγχων για τη διαχείριση των οικονομικών επί εποχής του ΓΑΠ!

Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευτεί ότι αυτά τα πορίσματα θα δοθούν οπωσδήποτε στη δημοσιότητα και επιπλέον θα συζητηθούν στα κομματικά όργανα.

Τώρα όμως φαίνεται πως επικρατούν δεύτερες σκέψεις, υπό τον πανικό της διαλυτικής κατάστασης που επικρατεί και έχει δυναμικά δημιουργηθεί και καθορίζει συμπεριφορές...

Ορισμένοι δηλαδή φοβούνται, ότι τυχόν δημοσιοποίηση των πορισμάτων θα ανοίξει ξανά τον ασκό του Αιόλου και θα πυροδοτήσει μια νέα ανεξέλεγκτη εσωκομματική κρίση που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη διάλυση, αφού ο ΓΑΠ και όσοι τον στηρίζουν ακόμα ασφαλώς και θα αντιδράσουν. Άλλωστε αυτό το έχουν διαμηνύσει με κατηγορηματικό τρόπο στη σημερινή ηγετική ομάδα!

Μπρος γκρεμός (δημοσιοποίηση) και πίσω ρέμα (διάλυση) λοιπόν για τον Βενιζέλο. Θα επικρατήσει τελικά η ομερτά ή θα προχωρήσει στη λογική του «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των... αλλοφύλων»;

Σε κάθε περίπτωση το ιστορικό Κίνημα περνά τραγικές ώρες...