ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δικαιωνόμαστε που ζητούσαμε δίωξη για Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο»

«Δικαιωνόμαστε που ζητούσαμε δίωξη για Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο»

«H δημοσιοποίηση από τη γαλλική πλευρά του επίσημου τρόπου παράδοσης της λίστας στο ελληνικό κράτος το 2010 και μετά από σειρά παραπλανητικών χειρισμών εκ μέρους των μνημονιακών κομμάτων και υπηρεσιακών παραγόντων δείχνει εκ των υστέρων πόσο σωστή και ακριβοδίκαιη ήταν η αρχική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τις κατηγορίες κατά των κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής κ. Σταύρος Κοντονής, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη διεύρυνση της κατηγορίας κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ.

«Ιδίως, η πρόταση μας από τον Ιανουάριο του 2013 για την διάπραξη κακουργηματικής απιστίας από τον κ. Παπακωνσταντίνου ήταν απολύτως ορθή γιατί το αδίκημα αυτό δεν επηρεάζεται από τον επίσημο ή μη τρόπο παράδοσης του εγγράφου. Το αδίκημα της απιστίας αφορά την ελάττωση της περιουσίας του Δημοσίου μέσα από την μη ενεργοποίηση των σχετικών ελέγχων και, άρα, προσχηματικά τονίζεται ότι τότε «δεν υπήρχαν στοιχεία» και την απέρριψαν.

Η δημοσιοποίηση του τρόπου παράδοσης της λίστας και η αποδεικνυόμενη απόκρυψή της από τον κ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαιώνει περίτρανα την τέλεση της υπεξαγωγής εγγράφου και από τον κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και από τον κ. Βενιζέλο και την κραυγαλέα συγκάλυψη από αυτούς της μεγάλης φοροδιαφυγής των μεγαλοσχημόνων πολιτών και της διαπλοκής κράτους και εξουσίας. Συγκάλυψη που εκφράσθηκε και με την διαγραφή των δυο βουλευτών από την ΔΗΜΑΡ γιατί υποστήριξαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τον απολύτως εσφαλμένο χαρακτηρισμό της πλαστογραφίας εγγράφου ως «νόθευσης».

Ο κ. Βενιζέλος, ειδικότερα, απέκρυψε και αυτός έγγραφο επισήμως παραδοθέν και μάλιστα, όπως είπε, φύλαγε το στικάκι στο σπίτι του κατά τρόπο που είχε πράξει παλαιότερα ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας με απόρρητα αμυντικά σχέδια των ενόπλων δυνάμεων. Φαίνεται, λοιπόν, ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει σήμερα δεκανίκι κομματικής στήριξης στην Δεξιά, στην οποία επεφύλασσε παλαιότερα το χρονοντούλαπο της Ιστορίας, για να διασωθεί από την έρευνα ποινικών ευθυνών ο αρχηγός του, ο κ. Βενιζέλος».