ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπ. Λυκούδης: Στις αρχές Ιουλίου η συζήτηση για ανασχηματισμό

Σπ. Λυκούδης: Στις αρχές Ιουλίου η συζήτηση για ανασχηματισμό

Την εκτίμηση ότι οι κυβερνητικοί εταίροι είναι «κοντά σε συμφωνία» εξέφρασε ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, εν όψει της νέας σύσκεψης που θα έχουν οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.

Ο κ. Λυκούδης ανέφερε πως σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το κόμμα από τον κ. Κουβέλη, το θέμα του ανασχηματισμού και του τρόπου με τον οποίο θα γίνει, θα συζητηθεί από τους τρεις αρχηγούς στις αρχές του Ιουλίου.

Τόνισε επίσης πως για τη ΔΗΜΑΡ, προτεραιότητα ήταν ανέκ αθεν «να έχουμε προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος και όχι για το κατά πόσον θα ήταν καλύτερα αν είχαμε περισσότερα ή πιο βασικά στελέχη σ’ αυτό».

Ερωτηθείς σχετικά με την παρουσία των κ. Μανιτάκη και Ρουπακιώτη στην κυβέρνηση, ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τους υπουργούς της, αλλά αν χρειαστεί, θα ξαναδεί το θέμα.

«Αυτό που έχουμε ως δεδομένο τώρα, είναι ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα στηρίξουμε τους ανθρώπους που εμπιστευθήκαμε να μας εκπροσωπήσουν στο σχήμα. Εάν ο Πρωθυπουργός της χώρας ή άλλοι υπουργοί δεν θέλουν την παρουσία τους, εμείς δεν πρόκειται να κωφεύσουμε. Αλλά η θέση μας είναι σαφής: εμείς πιστεύουμε ότι είναι πανάξια πολιτικά στελέχη και σοβαροί επιστήμονες, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους και την παρουσία τους βοηθάνε το κυβερνητικό σχήμα. Αν άλλοι τώρα έχουν άλλη άποψη, όλα σεβαστά είναι», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση της προγραμματικής συμφωνίας, σημείωσε ότι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που πρέπει να τεθεί είναι ο συλλογικός χαρακτήρας της κυβέρνησης.« Οι αποφάσεις να είναι αποφάσεις όλων και καμίας ομάδας στελεχών στο κυβερνητικό σχήμα. Αν υπήρχε αυτό, πολλά πράγματα θα είχαν λυθεί πριν φτάσουμε στις συναντήσεις των τριών αρχηγών», παρατήρησε.