ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπίστης για ΔΗΜΑΡ:Δεν αποχωρώ αλλά οριακές οι σχέσεις μου με Κουβέλη

Μπίστης για ΔΗΜΑΡ:Δεν αποχωρώ αλλά οριακές οι σχέσεις μου με Κουβέλη

«Επειδή ορισμένοι θεώρησαν την επιστολή μου προς την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ως δήλωση αποχώρησης από το κόμμα, θέλω να πω ότι αν είχα πάρει μια τέτοια απόφαση θα το δήλωνα καθαρά και δημόσια» έγραψε ο Νίκος Μπίστης στο προφίλ του στο Facebook.

Αυτή η παρέμβαση έγινε με αφορμή την επιστολή του στα μέλη της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ με την οποία θεωρήθηκε από κάποιους, ότι έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος.

«Δεν είναι μυστικό ότι οι σχέσεις μου με την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ εδώ και καιρό βρίσκονται σε οριακό σημείο . Υπάρχει , όμως, ένας ολόκληρος κόσμος που αντιδρά και αυτή την κρίσιμη στιγμή υψώνει το ανάστημα του. Αυτούς δεν μπορώ να τους αποχωριστώ», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπίστης επανήλθε με άρθρο του στην εφημερίδα Έθνος στο οποίο, ασκώντας εκ νέου κριτική στη ΔΗΜΑΡ, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο τόπος χρειάζεται μια νέα παράταξη της πληθυντικής κεντροαριστεράς που θα φτάνει μέχρι τους λογικούς οικολόγους και τους φιλελεύθερους που δεν αλληθωρίζουν προς την συντηρητική παράταξη. Μια παράταξη που μπορεί να πετύχει αξιοσημείωτο εκλογικό ποσοστό στις ευρωεκλογές του 2014 και να συγκροτήσει ευρύτατους νικηφόρους συνδυασμούς στις δημοτικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε συμφέρον να δώσει δημιουργικό παρόν σε αυτό το εκλογικό σχήμα ομπρέλα. Μια θέση για την ΔΗΜΑΡ θα είναι πάντα διαθέσιμη. Όμως η πρωτοβουλία δεν πρέπει να εξαρτήσει την υπόσταση της από τις διαθέσεις τους. Πρέπει να προχωρήσει αποφασιστικά».

«Επειδή πολλοί ανυπομονούν για την πρωτοβουλία, ζητάμε λίγο χρόνο. Λίγο, όχι πολύ», έγραψε σε σημερινή του ανάρτηση στο Facebook με αφορμή το άρθρο του αυτό.