ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Μητσοτάκη κατά Μανιτάκη

Αιχμές Μητσοτάκη κατά Μανιτάκη

Αιχμές κατά του προκατόχου του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκη άφησε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης.

«Το πλάνο που βρήκα στο υπουργείο ήταν σε ό,τι αφορά την κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων σε σημείο μηδέν», ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επισημαίνοντας ότι «αν αυτή η διαπραγμάτευση δεν έκλεινε θα δημιουργούνταν προσκόμματα στην ομαλή χρηματοδότηση, αλλά και αύξηση των απολύσεων που εμείς δεν κάναμε δεκτές».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε με νόημα πως αν οι δήμοι έκαναν σωστά την δουλειά τους, αλλά και κάποιοι άλλοι, δεν θα χρειάζονταν ή δεν θα χρειαστούν στο μέλλον οριζόντια μέτρα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση του κράτους ο υπουργός υπογράμμισε ότι «το κράτος ήταν προϊόν του τρόπου με τον οποίο κυβέρνησαν τα κόμματα, ενώ υπογράμμισε ότι «αν η ανασυγκρότηση του κράτους είχε ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο δεν θα ήμασταν σ’ αυτή την κατάσταση ούτε με ανέργους ενός εκατομμύριου ούτε με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις». «Πιστεύω ότι η σιωπηλή πλειοψηφία- που δεν είναι οι συνδικαλιστές -θέλουν και επιζητούν την αναδιάρθρωση του κράτους», είπε.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι πρώτοι στην λίστα για την αποχώρηση βρίσκονται οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι δημόσια υπάλληλοι και ακολουθούν αυτοί που θα βρεθούν με πλαστά δικαιολογητικά.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η κινητικότητα. Το κύριο κριτήριο, είπε, θα είναι αν μπήκαν από το ΑΣΕΠ ή μπήκαν από την πίσω πόρτα, ενώ θα μετρήσουν και άλλα κριτήρια όπως τα πτυχία ή κοινωνικά κριτήρια.