ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Παπούλια η έκθεση Ρακιντζή για τη δημόσια διοίκηση

Στον Παπούλια η έκθεση Ρακιντζή για τη δημόσια διοίκηση

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.


Ο κ. Ρακιντζής παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα βασικά σημεία της ετήσιας έκθεσής του για την κατάσταση στη Δημόσια Διοίκηση.

Ο κ. Ρακιντζής έκανε λόγο για καλά και κακά νέα, ενώ παρουσία των δημοσιογράφων προέβαλε ως θετικό το γεγονός ότι οι πολίτες καταγγέλλουν τα φαινόμενα διαφθοράς. «Φαίνεται ότι η διαφθορά αποκαλύπτεται. Έχουν δεκαπλασιαστεί οι καταγγελίες των πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιούνται οι πολίτες και καταγγέλλουν. Είναι πολύ θετικό αυτό», είπε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος συμφώνησε με τη διαπίστωση αυτή.

Νωρίτερα ο κ.Παπούλιας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή Νικηφόρο Διαμαντούρο, ο οποίος του παράδωσε την ετήσια έκθεσή του για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στις χώρες - μέλη της ΕΕ.

Ο κ. Διαμαντούρος ανακοίνωσε στον κ. Παπούλια ότι αποχωρεί από την θέση του ύστερα από δέκα χρόνια, γιατί επιθυμεί να λειτουργήσει και πάλι ως ενεργός πολίτης και να ασχοληθεί με τα ερευνητικά επιστημονικά του ενδιαφέροντα.