ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίθετη η ΔΗΜΑΡ στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων του υπ. Δημόσιας Τάξης

Αντίθετη η ΔΗΜΑΡ στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων του υπ. Δημόσιας Τάξης

Για τυφλή μετακίνηση χωρίς σκοπό και σχέδιο κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για το σχέδιο της κυβέρνησης να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας 500 μόνιμους υπαλλήλους του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

«Με δεδομένο ότι προσφάτως μετακινήθηκαν στο συγκεκριμένο υπουργείο 620 υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες (πολιτική αεροπορία, ΕΑΣ κλπ.) παρόλο που δεν υφίσταντο κενές οργανικές θέσεις, καλείται σήμερα το υπουργείο να θέσει σε διαθεσιμότητα 500 μόνιμους υπαλλήλους του Υπουργείου, οι οποίοι διαθέτουν μακροχρόνια εμπειρία στο αντικείμενό τους με απασχόληση σε αυτό πλέον των 20-25 ετών», αναφέρει η Αγίου Κωνσταντίνου.

Η Δημοκρατική Αριστερά τονίζει ότι «η λογική της κινητικότητας ήταν εξαρχής η αξιοποίηση του προσωπικού και η μετακίνησή του σε ανάλογη των προσόντων του θέση και όχι η τυφλή μετακίνηση χωρίς σκοπό και σχέδιο».

Όπως αναφέρει, «ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε η μετακίνηση των υπαλλήλων στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και η λογική που τίθενται σε διαθεσιμότητα οι μόνιμοι υπάλληλοι του ανωτέρω υπουργείου καταδεικνύει την προχειρότητα και την έλλειψη αντίληψης για το τί σημαίνει κινητικότητα, αξιολόγηση και αξιοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων».

Ροή Ειδήσεων