ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Υπογράφω προσωπικά κάθε μετακίνηση δημοσίου υπαλλήλου

Μητσοτάκης: Υπογράφω προσωπικά κάθε μετακίνηση δημοσίου υπαλλήλου

«Στο δημόσιο το μήνυμα της αλλαγής είναι ήδη σαφές», δηλώνει με συνέντευξή του στο Reuters ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Η μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα προχωρά και οι δημόσιοι υπάλληλοι αποδέχονται πλέον την κοινή πρακτική που ισχύει και στις άλλες χώρες», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κάναμε προφανή πράγματα όπως να στείλουμε ελεγκτές να δουν εάν ο κόσμος πήγαινε στη δουλειά του στην ώρα του» δηλώνει και συμπληρώνει: «Στέλνουμε το μήνυμα ότι για πρώτη φορά θα ελέγχουμε. Προφανώς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε όλους, αλλά ξέρεις πως όταν στέλνεις το μήνυμα κάποια πράγματα αλλάζουν.

Σε ό, τι αφορά την επίτευξη των στόχων: «Υπογράφω προσωπικά για κάθε μετακίνηση κάθε Έλληνα δημοσίου υπαλλήλου από μία υπηρεσία σε κάποια άλλη. Πριν από εμένα υπήρχαν περίπου 14 με 16 διαφορετικές υπογραφές για μία μετακίνηση. Αυτή δεν ήταν μία αποδεκτή διαδικασία» δηλώνει.

Το πρακτορείο πάντως, κάνει εκτενή αναφορά στο παρελθόν του, στην τραπεζική του προϋπηρεσία, αλλά και στην ιστορία της οικογένειάς του. «Αναλυτές λένε ότι οι σθεναρές αντιστάσεις από τα κατεστημένα συμφέροντα, οι σφιχτές προθεσμίες και ο σκεπτικισμός για τους νέους υπουργούς που προέρχονται από παλιές πολιτικές οικογένειες – ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός στις αρχές της δεκαετίας του 1990 – είναι παράγοντες που λειτουργούν εναντίον του» σχολιάζει το Reuters.

Ο ίδιος ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά: «Υπάρχει τεράστιο αντικαθεστωτικό συναίσθημα στην Ελλάδα τώρα, κι έτσι κάθε μέρα πρέπει να αποδεικνύεις τι κάνεις. Κατανοώ τον σκεπτικισμό. Περιμένω ότι κάποιος με αυτό το υπόβαθρο θα εργαστεί διπλάσια για να αποδείξει ότι το αξίζει. Και αυτό ακριβώς περιμένει ο κόσμος από εμένα» δηλώνει και συμπληρώνει: «Δεν θα δεχόμουν τη δουλειά εάν δεν πίστευα ότι μπορώ να την κάνω».

Ροή Ειδήσεων