ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ για την εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών

Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ για την εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας συμπληρωματική ρύθμιση με την οποία οι επιχειρήσεις που χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές για το 2013, μπορούν να τις εξοφλούν σε 12 δόσεις.

«Η απόφαση αυτή διευκολύνει σε ένα βαθμό και τη γενικότερη ρύθμιση για τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, η οποία ως τώρα δεν προχωρούσε ικανοποιητικά», αναφέρει η σχετική του ανακοίνωση.

«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., όλο το προηγούμενο διάστημα με συνεχείς παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής, είχε ζητήσει να εφαρμοσθεί ανάλογη ρύθμιση. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την αποδοχή - έστω και εκ των υστέρων - μέρους των προτάσεών μας και ζητούμε αυτό να ισχύσει για ΟΛΑ τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι μόνο για το ΙΚΑ. Παράλληλα θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες για να γίνουν αποτελεσματικότερες οι ρυθμίσεις των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης, αύριο, αντιπροσωπεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα συναντηθεί στις 11 π.μ. με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας με θέματα:

α) την κατάθεση του σχεδίου νόμου για το τεχνικό λύκειο

β) την προετοιμασία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, και

γ) δημοσιεύματα για αλλαγή τρόπου εισαγωγής στα Ανώτατα Ιδρύματα.

3. Επιπροσθέτως, αύριο στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τους Υπουργούς και Υφυπουργούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που είναι μέλη της Κυβέρνησης».