ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σαμαρά με Μπάιντεν και Λαγκάρντ στις 27 Σεπτεμβρίου

Συνάντηση Σαμαρά με Μπάιντεν και Λαγκάρντ στις 27 Σεπτεμβρίου

Προσβλέποντας σε ενεργή στήριξη της Ουάσινγκτον για την επίλυση του ζητήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που έχει πάρει πάλι την ανιούσα, ο Έλληνας πρωθυπουργός προγραμματίζει νέες συναντήσεις κορυφής στις ΗΠΑ.

Στις 27 Σεπτεμβρίου ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, και πιθανότητα και με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα.

Τα ραντεβού είναι προγραμματισμένα στο πλαίσιο του Forum Concordia στη Νέα Υόρκη, με βασικό ομιλητή τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, στο οποίο ο κ. Σαμαράς είναι καλεσμένος.

Η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών, αν και δεν έχει ακόμη καθορισθεί με λεπτομέρειες, αναμένεται να επισφραγίσει σε επίπεδο συμβόλων τη στήριξη της Ουάσινγκτον στην ελληνική προσπάθεια, όπως σημειώνει η Ημερησία.

Στην Αθήνα, κρίνοντας και από τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, εκτιμούν ότι στον Λευκό Οίκο έχουν αποφασίσει να στηρίξουν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Καθοριστικό ρόλο στο εγχείρημα αυτό αναμένεται να παίξει το ΔΝΤ, που στην αξιολόγηση του φθινοπώρου θα επαναφέρει το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαμαράς αναμένεται σε αυτό το δεύτερο ταξίδι του στις ΗΠΑ να έχει συνάντηση και με την Κριστίν Λαγκάρντ.