ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διχασμένοι οι πολίτες για το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας

Διχασμένοι οι πολίτες για το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας

Χιλιάδες πολίτες πήραν θέση στο θέμα της «αναδιάρθρωσης» των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, συμμετέχοντας στο μεγάλο δημοψήφισμα του newsbomb.gr.

Εναλλακτικά σχέδια για την «αναδιάρθρωση» των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, σύμφωνα με την απαίτηση της τρόικας, ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αμβλύνει τις αντιδράσεις των εργαζομένων που απειλούνται με μαζικές απολύσεις.

Τα σενάρια περιλαμβάνουν συρρίκνωση της δραστηριότητας, ιδιωτικοποιήσεις ακόμα και οριστικό λουκέτο. Ταυτόχρονα, η προοπτική αυτή αναμένεται να αυξήσει την παραπέρα εξάρτηση της Ελλάδας από το εξωτερικό στον κρίσιμο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Το newsbomb.gr κάλεσε τους αναγνώστες να απαντήσουν στην ερώτηση: «Πολύς λόγος γίνεται για τη συρρίκνωση ή τη διακοπή λειτουργίας των αμυντικών βιομηχανιών, όπως απαιτεί η τρόικα. Τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση;».

Στο δημοψήφισμα πήραν μέρος 3605 άτομα.

Το 43.88% των αναγνωστών απάντησε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εκταμιεύσει άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια για να λειτουργήσουν τα εργοστάσια.

Να προχωρήσει το κράτος σε εξυγίανση των βιομηχανιών εν λειτουργία θέλει το 41.94%.

Το 6.88% θεωρεί ότι πρέπει να ιδιωτικοποιήσουν τα υγιή κομμάτια της αμυντικής βιομηχανίας.

Τέλος μόλις το 7.3% θέλει να τις κλείσουν εφ' όσον όλοι οι εξοπλισμοί έρχονται από το εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης:

«Εξυγίανση αμυντικών βιομηχανιών με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον»

Παίζουν «ρέστα» για τις αμυντικές βιομηχανίες

ΥΠΕΘΑ: Είμαστε σε κοινή γραμμή με το Υπ.Οικ. για τα ΕΑΣ