ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μαξίμου

Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μαξίμου

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος προκειμένου να συναντηθεί με τον Α. Σαμαρά.

Αν και η συζήτηση θα είναι εφ’ όλης της ύλης, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι αναμένεται να συζητήσουν το θέμα της δολοφονίας του 34χρονου στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Σαμαράς και Βενιζέλος είναι αποφασισμένοι να λάβουν άμεσα και δραστικά μέτρα κατά του εθνικιστικού κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τον κ. Βενιζέλο για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες και τα όσα ειπώθηκαν στις συναντήσεις με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να καθορίζουν τη στρατηγική της δικομματικής κυβέρνησης ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα, οριοθετώντας τις κόκκινες γραμμές που θα θέσουν στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να συμφωνήσουν πώς θα κλείσουν τις εκκρεμότητες ενόψει του νέου ελέγχου της τρόικα, εκκρεμότητες που αφορούν τις διαθεσιμότητες και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση θα κριθεί η εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών με 42% από την πρώτη Κυριακή (νόμος Παυλόπουλου). Αν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ταχθεί κατά της κατάργησης του 50%, η Χαριλάου Τρικούπη δεν απορρίπτει τη συζήτηση, θέτοντας όμως προϋποθέσεις.

Ο κ. Βενιζέλος δεν αποκλείεται να εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την έναρξη ευρύτερου διαλόγου για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, το πολιτικό χρήμα, τη θεσμική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ψήφιση του Κώδικα Μετανάστευσης.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου