ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Αδιανόητο να χαρακτηρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ «άκρο»

Παυλόπουλος: Αδιανόητο να χαρακτηρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ «άκρο»

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος από αυτούς στο κόμμα του που υιοθετούν τη «θεωρία των δύο άκρων»

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο κ. Παυλόπουλος χαρακτηρίζει «αδιανόητο να χαρακτηρίζεται άκρο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αφήνοντας με τον τρόπο αυτό αιχμές για το αλαλούμ που επικρατεί και στο εσωτερικό της Συγγρού.

Ο πρώην υπουργός ισχυρίζεται πως όσοι χαρακτηρίζουν «άκρο» τον ΣΥΡΙΖΑ θέτουν επί της ουσίας πρόβλημα δημοκρατίας.

Στην ερώτηση αν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενστερνίζεται τέτοιες απόψεις ,τόνισε: «ουδέποτε ο κ. Α. Σαμαράς υιοθέτησε τέτοια θεωρία, υπό την έννοια που κάποιοι την εννοούν και ιδίως υπό την έννοια της τοποθέτησης του ΣΥΡΙΖΑ εκτός "δημοκρατικού τόξου".

Αποφαίνεται ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο επαρκεί για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας μάλιστα ότι εφόσον υπάρξει καταδίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της θα στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Τέλος, στην ερώτηση αν θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή ο κ. Παυλόπουλος απάντησε:

«Κατά το Σύνταγμα, όπως προκύπτει ιδίως από τις διατάξεις του άρθρου 29, στο πλαίσιο της ελληνικής έννομης τάξης δεν υφίσταται θεσμική δυνατότητα να τεθεί ένα πολιτικό κόμμα –συμπεριλαμβανομένης της «Χρυσής Αυγής»- ευθέως εκτός νόμου, όπως συμβαίνει σε άλλες έννομες τάξεις, π.χ. στη γερμανική. Άρα η μόνη νομική οδός προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ήδη επισήμανα, είναι εκείνη των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα. Η οποία μάλιστα οδηγεί, σε περίπτωση καταδίκης, και στην επιβολή της ποινής της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων, με όλες τις εντεύθεν συνέπειες για το πολιτικό μέλλον όσων καταδικάζονται σε μια τέτοια ποινή.»