ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Η Δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί

Κουβέλης: Η Δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί

Την ανάγκη να συγκροτηθεί ένα μέτωπο υπεράσπισης της Δημοκρατίας «απέναντι στους δολοφόνους νεοναζιστές» από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου επεσήμανε ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα».

«Καμία πολιτική διαφορά και αντίθεση δεν πρέπει να εμποδίσει την ενότητα απέναντι στο ‘απόλυτο κακό’. Για αυτό και πρότεινα, μετά τη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να σταλεί ένα κοινό μήνυμα απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα», ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έστρεψε και πάλι τα βέλη του κατά της ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι με την αρνητική στάση της απέναντι στο ενδεχόμενο σύγκλησης του συμβουλίου αρχηγών «επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη που έκανε με τη μη ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου».

«Η εφαρμογή των νόμων, η ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, που ματαίωσαν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, και η εξάρθρωση των παρακρατικών μηχανισμών της Χρυσής Αυγής πρέπει άμεσα να υπάρξουν», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να εξεταστούν άμεσα όλες οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως επίσης να ελεγχθούν και τα οικονομικά της.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο σύμπραξης με τον Ανδρέα Λοβέρδο και κοινής καθόδου στις επόμενες εκλογές, ο κ. Κουβέλης, επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ θεωρεί αναγκαία τη συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων που διαφωνούν με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική αλλά και τον λαϊκισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το αν υπάρχει πεδίο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης εξηγεί ότι με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει προσωπικές, αλλά πολιτικές διαφορές.